Het inrichten van jouw studio doe je zo

Heb jij je eigen studio weten te bemachtigen? Dan mag ik je feliciteren, want het vinden van een woonruimte is in deze tijd niet eenvoudig. Zo veel vraag, zo weinig aanbod. Wachten op een sociale huurwoning duurt jaren en voor het kopen van een huis kom je als starter niet in aanmerking. Mocht het dan toch gelukt zijn en je de verhuizing langzaamaan in gang mag zetten zal je tot het besef komen hoeveel spullen je eigenlijk nodig hebt. Waarschijnlijk heb in de loop van tijd wel wat spullen verzameld, maar grotere spullen zoals een dressoir, bank en eetkamerstoelen zal je nog moeten aanschaffen. Toch krijgen veel jongeren hierbij wat hulp. Een koffiezetapparaat van vrienden, de bank van je ouders en het oude dressoir van opa en oma. Met wat Antiekwas lap je antieke meubelen binnen no time op. Krasjes en lichte, oppervlakkige vlekjes worden gecamoufleerd en zo kan het meubelstuk weer een aantal jaar mee. Kom je er nu echt niet zelf uit? Dan kun je terecht bij een zaak als Meubelmakerij-grenenhoeve.

 

Ruimte en geld besparen

Een studio staat bekend als een knusse, kleine woonruimte. Je zal daarom goed moeten nadenken over de inrichting van de studio. Welke meubels heb je nu echt nodig en welke zullen juist in de weg staan? Welke heb je nodig vanaf het moment dat je in de woning trekt en welke kan je ook prima op een later moment kopen? Als eerst is het handig om een schets te maken van de studio. Maak met papiertjes meubelstukken en puzzel hier net zo lang mee tot je een praktische inrichting hebt gevonden. Of gebruik een online inrichtingstool, net zo makkelijk. Om ruimte te besparen kun je kiezen voor een hoogslaper, zo heb je onder het bed nog ruimte voor een zithoekje. Op sites als Marktplaats kun je prima meubelen vinden, zoals een klein tafeltje waar je aan kunt eten en je werk of huiswerk aan kunt maken. Hang aan de muur een aantal plankjes en je kleding kun je kwijt op een kledingrek.

 

Decoreren

Voor de decoratie kun je het best een of hooguit twee woonstijlen aanhouden. Omdat de ruimte in een studio vaak beperkt is wil je niet dat het rommelig oogt. Hierdoor lijkt de ruimte al snel nog kleiner. Ruim alle losse spullen op in dozen die je uit het zicht kunt zetten. Zet op de wandplanken een paar minimalistische, kleine woonaccessoires en plantjes. Kies voor jouw eerste eigen planten voor vetplanten, die hebben namelijk weinig onderhoud nodig maar staan wel erg gezellig. Een grote spiegel laat de ruimte wat groter lijken, ideaal dus voor in een studio.

Gerelateerd

Populair