Hoe ik van mijn studentenkamer iets fantastisch maakte

De meeste studenten wonen tijdens hun studententijd nou niet bepaald in een gigantisch huis appartement. Het hoort er bijna bij dat je in een piepklein oud kamertje zit. Dit gold ook voor mij toen ik besloot om te gaan studeren in Amsterdam. Ik kwam uit Brabant en ging dus studeren in een stad die best wel ver weg van me vandaan was. Het was noodzakelijk dat ik op kamers ging. Ik wilde ook graag op kamers en nam de eerste de beste kamer aan die ik aangeboden kreeg. Uiteindelijk was dat een kleine kamer van zo’n 13 vierkante meter op de 10e verdieping van een flat uit de jaren zeventig. Ik had een eigen douche en wc maar moest een gezamenlijke keuken delen met twaalf anderen. Het was niet prachtig maar ik moest er wat van zien te maken. Ik besloot dat als ik mijn best deed het best mogelijk was om van deze kamer iets fantastisch te maken. In dit artikel bespreek ik hoe ik dat deed.

Knus en gezellig

Het was een kleine kamer maar het had een groot raam. Daardoor kwam er meer dan genoeg licht in de kamer, ik besloot dan ook dat ik een muur wit zou houden en de andere in een zandkleur zou doen. Op deze manier kreeg ik warme kleuren in de kamer. Daarnaast koos ik er ook voor om een tapijt te leggen. Door het leggen van dit tapijt werd mijn kamer er ook warmer op en het was fijn om er op sokken en blote voeten rond te lopen.

Optimaal gebruik maken van de ruimte

Wanneer je kamers slechts 13 vierkante meter is, moet je optimaal gebruik maken van de ruimte die je hebt. Ik had daarom een bed met ongeveer veertig centimeter eronder zodat ik daar wat spullen op kon slaan. Ook koos ik voor kasten die tot het plafond van de kamer kwamen zodat ik optimaal van de hoogte gebruik kon maken. Ik had een klein bureau waaronder ik ook spullen kwijt kon. Door slim om te gaan met ruimte zul je merken dat je verassend veel opslagruimte hebt.

Balkon

Het was een hele luxe, de kamer had een klein balkon. Helaas was de vloer van het balkon om de een of andere reden van een soort tralies gemaakt. Ik kocht een grote trespa plaat om erop te zetten. Op deze manier kon ik in de zomer lekker op het balkonnetje zitten en van de zon genieten.

Gerelateerd

Populair

Leuke geschenken voor in een kerstpakket

Als de feestdagen weer in zicht komen beginnen steeds meer mensen zich druk te maken over kerst. Het is natuurlijk niet zo dat mensen...

Tips voor een succesvolle verkoop van je woning

Het verkopen van je woning is een zeer grote stap in je leven. Voordat je de keuze maakt om je huis in de verkoop...

Fietsen 2.0

Probeer jij vaker de auto te laten staan om te besparen op benzinekosten? Door een elektrische fiets te kopen, worden jouw fietsritten een stuk...