Rijker worden, hoe doe je dat?

De gemiddelde mens heeft het niet slecht in Nederland, maar wat extra geld is natuurlijk nooit weg. Het kan zijn dat je ervan droomt om rijk te worden. Gelukkig zijn daar meerdere manieren voor, maar je moet er wel volledig voor gaan. Op welke manier wil jij rijk worden?

Wat is rijk zijn?

Als je verschillende mensen vraagt wat ‘rijk zijn’ is, krijg je waarschijnlijk verschillende antwoorden. Jongere mensen zijn soms geneigd om te denken dat je rijk bent als je veel geld op je rekening hebt staan, terwijl het antwoord van ouderen vaak meer neigt naar de mooie momenten die ze hebben beleefd met de mensen om hen heen. Wat betekent rijk zijn voor jou? Vind jij het belangrijker om veel geld op je rekening te hebben, of maak je liever mooie herinneringen met familie en vrienden?

Meer geld verdienen of meer besparen

Hoe ouder je wordt, hoe meer je erachter komt dat andere zaken als gezondheid en gelukkig zijn veel belangrijker zijn dan geld. Laten we er voor het gemak even vanuit gaan dat je toch graag meer geld op je rekening zou willen hebben staan. Onthoud dan dat geld niet vanzelf komt. Dat gezegd hebbende, heb je wel eens uitgerekend hoeveel geld je op rekening hebt staan als je tien jaar lang elke maand € 25,- euro spaart? Bespaar wat meer op je boodschappen en zet dit geld een tijdje vast. Je zal er later dankbaar voor zijn. Bedenk nu eens hoeveel makkelijker het was geweest als je dat al tien jaar geleden had gedaan. Natuurlijk zijn er nog veel meer manieren om extra geld te verdienen of geld te besparen. Wellicht weet je zelf ook een creatieve manier.  

Cryptovaluta

Beleggen in cryptovaluta zou je wellicht ook wat extra geld kunnen opleveren. Er zijn op dit moment veel nieuwe cryptovaluta. De koersen van deze nieuwe valuta beginnen erg laag, zoals de Polygon crypto koers. Wanneer je nu cryptovaluta inkoopt, heb je dus kans dat je over een paar jaar, wanneer cryptogeld hopelijk een vast betaalmiddel wordt, veel meer waard is. Je zou misschien wel winst kunnen maken. Kijk ook eens naar Cardano Bitvavo, waar de koers nu ook heerlijk laag staat. Het is verstandig om te beginnen met een klein bedrag. Daar kan je even mee oefenen totdat je winst gaat maken. Zodra je winst hebt gemaakt, zet dan één gedeelte apart voor nieuwe inkoop, één gedeelte voor de belasting en betaal jezelf ook een gedeelte uit. Wees altijd voorzichtig met beleggen. Gebruik alleen geld dat je kan missen. 

Gerelateerd

Populair