Waar moet je op letten als je een printer gaat kopen?

Ondanks dat de printer nog niet zo lang op de markt is ten opzichte van veel andere producten, zijn de printers door de jaren heen erg veranderd. Vandaag de dag zijn ze bijna niet meer weg te denken uit de samenleving. Met een printer kun jij ervoor zorgen dat er dingen van elektronische apparaten op papier komen te staan. Bij het kopen van een printer komen er een aantal dingen kijken. Wat deze dingen zijn, daar kun je in dit artikel wat meer over vinden.

 

Aan welke dingen moet je printer voldoen?

Doordat de markt van printers op dit moment erg groot is, kan het erg lastig zijn om de juiste printer te vinden. Er zijn namelijk een hoop verschillen tussen de printers en maar weinig mensen weten wat deze verschillen nou eigenlijk zijn. Bovendien verschillen de printers enorm in prijs en wil je niet met de verkeerde printer komen te zitten. Als je een printer gaat kopen, is het handig om eerst eens te kijken naar het type printer dat je nodig hebt. Voor het printen van foto’s heb je namelijk andere printers dan voor het afdrukken van teksten. Ook zijn er printers die beide kunnen. Dit is vaak echter op een lagere kwaliteit of je zult er de hoofdprijs voor moeten bepalen. Ook is het vandaag de dag mogelijk om dingen in te scannen en van papier naar het elektronische apparaat over te zetten. Als jij dit wilt gaan gebruiken, zul je ook hier rekening mee moeten houden.

 

Het nadeel aan goedkopere printers

Over het algemeen is het af te raden om voor de goedkopere printers te gaan. Het kan dan wel op een goede deal lijken, maar vaak is dit niet het geval. De kwaliteit waarop deze printers dingen afdrukken is namelijk veel lager en de levensduur van de printers is een stuk korter. Ook zul je gedurende de periode dat je wel gebruik maakt van de printer meer onderhoudskosten hebben. Bij goedkopere printers heb je bovendien duurdere inktcartridges. Je hebt verschillende soorten cartridges waar je uit kunt kiezen in meerdere kleuren. De kwaliteit tussen de epson 603 cartridge en cartridges hp kan ook nog erg variëren. Als je cartridge op is, zul je deze weer bij moeten vullen en met een goedkopere printers is dit een stuk meer nodig. Ook zul je wanneer er één kleur op is de gehele cartridge moeten vervangen.

 

Gerelateerd

Populair