Wat moet je weten over bitcoin?

De kans is groot dat je gedurende de afgelopen jaar wel eens van het woord bitcoin hebt gehoord. Het percentage waarmee de prijs ervan in de laatste 10 jaar is gestegen kun je bijna nergens anders terug zien. Zelfs de best presterende bedrijven zijn er niks bij. Waar je eerst een kopje koffie kon kopen met 1 bitcoin, kun je er nu een prijzige auto mee kopen. Het zou je maar overkomen. Ook nu nog is investeren in crypto erg populair, ondanks de daling van de afgelopen maanden. Veel mensen zien dit juist als een goed moment om goedkoop in te slaan.

 

Wat is bitcoin?

Bitcoin is een virtuele munt, net zoals je die hebt van de euro en dollar. Tegenwoordig wordt digitaal geld steeds populairder. Je kunt zowel met je bankpas als met je telefoon betalen. Het voordeel ervan is dat je niet steeds met kleingeld blijft zitten. Bitcoin is een virtuele munt die niet wordt beheerd door banken. Je hebt er geen financiële instantie bij nodig die de transacties begeleidt of goed gaat keuren. Je kunt bitcoin kopen op een hoop verschillende plekken, waaronder bijvoorbeeld bij bitcoinkopen.nl. Het voordeel van bitcoin is dat de overheid en centrale bank geen zeggenschap hebben over wat je doet met je eigen geld. Dit terwijl je bij banken vaak moet aangeven wat je ermee gaat doen. Ook is het bij banken niet altijd mogelijk om je eigen geld van je rekening te halen. Dit komt doordat ze bij lange na niet genoeg geld hebben om iedereen het geld terug te geven. 

 

Wat maakt bitcoin zo veel geld waard?

Op dit moment is de prijs van bitcoin erg hoog, maar er zijn nog een hoop cryptomunten die een stuk minder waard zijn. Wanneer jij op zoek gaat naar een project om in te investeren, is het belangrijk dat je goed oplet wat de potentie en het volume is van de crypto. Door de bekendheid en de mogelijkheden van bitcoin is de prijs enorm gegroeid, maar dit hoeft bij andere munten niet ook te gebeuren. Het investeren in crypto brengt grotere risico’s met zich mee. Dit wordt echter soms ook gecompenseerd met bizarre winsten. Zo heb je 15-jarige mensen die binnen een jaar miljonair zijn geworden door de juiste munt te kopen. Wel is het belangrijk dat je alleen geld investeert als je zeker bent van je zaak. Kennis is erg belangrijk in deze markt.

Gerelateerd

Populair