Wat zijn de mooiste visregio’s voor een visvakantie?

0
446

Voor veel mensen is een vakantie niet compleet zonder een dagje aan het water. Of je nu kiest voor een rustige wandeling langs de rivier of een spannende tocht in een kajak, in Nederland zijn er genoeg mogelijkheden om van je favoriete watersport te genieten. Maar wat als je iets meer wilt dan gewoon wat tijd doorbrengen aan het water? Wat als je op zoek bent naar een actieve vakantie die je dichter bij de natuur brengt? Dan moet je eens overwegen om op visvakantie te gaan. Op visvakantie gaan wordt steeds populairder. Zeker visvakanties in Spanje en Duitsland zijn tegenwoordig niet meer weg te denken. Maar wat zijn nu eigenlijk de beste visregio’s voor de perfecte visvakantie? In deze blog geven we uitgebreid antwoord op deze vraag. 

De mooiste visgebieden in Spanje

Spanje is een van de meest populaire bestemmingen onder Nederlandse vakantiegangers. Dit komt mede doordat het land relatief dichtbij ligt, maar ook door het aangename klimaat. Bovendien zijn er tal van mooie plekken om te bezoeken, zoals Barcelona, Madrid en Valencia. Maar Spanje is ook een populaire bestemming voor een visvakantie. Wil je ook graag op visvakantie Spanje? Het land heeft een aantal mooie rivieren en meren waar je kunt vissen. De meeste mensen die naar Spanje gaan voor een visvakantie, doen dit in de maand juli of augustus. Dit komt omdat het dan erg warm is in Spanje. Maar wat zijn eigenlijk de beste visgebieden in Spanje? 

Een karper, meerval, baars of een brasem, in de Ebro rivier is het allemaal te vinden. Je kunt zelfs karpers vangen van meer dan 25 kg! Maar ook de Coto Tempramas is een zeer bekend visgebied. De vislocatie is prachtig en is in de lente het mooist. Vissen laten zich in die periode het vaakst zien.

Een heerlijke visvakantie in Duitsland

Ook Duitsland staat bekend om haar prachtige vislocaties. Wil je graag op visvakantie in Duitsland? Dan zijn er heel veel visgebieden beschikbaar. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld de Oostzeekust. Heb jij wel eens een kabeljauw of een platvis gevangen? In de Oostzeekust kun je onder leiding van een ervaren kapitein de meest prachtige vissen vangen. Ook Sauerland is prachtig. Het visgebied is maar liefst 42 meter diep en vormt een thuisbasis voor parel, forel zalm en snoek. Verblijf tijdens de visvakantie in een comfortabel vakantiehuis. In Sauerland zijn er enorm veel vakantieparken en campings beschikbaar, zodat je altijd iets kunt vinden dat perfect bij jouw visvakantie past.