Werken bij een muziekfestival

Recentelijk was in Amsterdam weer het jaarlijkse Amsterdam Dance Event. Tijdens dit grote evenement zijn er over de gehele stad vele feesten waar een aantal van de grootste Dj’s ter wereld optreden. Het trekt dan ook festivalgangers van de hele wereld aan en ook voor vele studenten is het jaarlijks een groot feest. Dit ondanks dat het voor vele studenten ook een periode is waar ze midden in de tentamens zitten. Nederlanders houden nou eenmaal van festivals. Dat zien we elke lente en zomer waar het lijkt alsof er meer festivals dan Nederlanders zijn om heen te gaan.

Het enige nadeel is natuurlijk dat festivals wel duur zijn. Als je naar veel festivals wilt gaan is je spaarrekening zo leeg. Voor de slimme festivalganger is er daarom een manier om goedkoper of zelfs gratis naar festivals te gaan. Namelijk door op deze festivals te werken. In dit artikel bespreken we de beste bijbanen die je kunt doen op feesten en festivals.

Verkeersregelaar

Alhoewel je als verkeersregelaar niet direct op het festival werkt is het toch een leuke, leerzame en handige baan. Bij festivals en feesten zijn de verkeersregelaars natuurlijk vooral voor en na het evenement nodig. Daarom kunnen verkeersregelaars vaak een deel van het muziekevenement wel meepakken. Als je als verkeersregelaar wilt werken zul je wel eerst een opleiding moeten doen. Je kunt deze opleiding in een paar dagen doen via bijvoorbeeld Binck.

EHBO-medewerker

Helaas gaat er nog weleens wat mis op feesten en festivals. Veel mensen bezeren zich tijdens het dansen of vallen. Daarnaast, zeker in de zomer, kunnen mensen te veel alcohol drinken en uitgedroogd raken. Ook wordt er in Nederland natuurlijk nog weleens drugs gebruikt. Er is daarom natuurlijk nooit een tekort aan mensen die bij de eerste hulp werken op festivals. Dit is vooral een ideale baan voor geneeskunde studenten. En alhoewel je druk aan het werk bent kun je ook veel van de muziek en energie van het festival of feest meepakken. Daarom is dit een hele leuke bijbaan.

Fotograaf

Dit is natuurlijk de meest fantastische baan om te doen op festivals en feesten. Je krijgt als festivalfotograaf geweldig betaald. De foto’s zijn namelijk vaak een belangrijk onderdeel van de marketing van de organisatoren en daardoor willen ze goede foto’s. Wat natuurlijk briljant is aan fotograaf zijn op festivals is dat je vlakbij de artiesten bent voor je werk. Je hebt dus meer toegang dan de gemiddelde festivalganger en je krijgt nog betaald ook.

Gerelateerd

Populair

Rijker worden, hoe doe je dat?

De gemiddelde mens heeft het niet slecht in Nederland, maar wat extra geld is natuurlijk nooit weg. Het kan zijn dat je ervan droomt...

Last van muizen? Dit moet je doen

Het is erg vervelend als je last hebt van muizen. Het kan je een erg vies gevoel geven en dat is ook erg logisch...

Waar moet je op letten als je een printer gaat kopen?

Ondanks dat de printer nog niet zo lang op de markt is ten opzichte van veel andere producten, zijn de printers door de jaren...