Checklist: is jouw huis veilig?

Het is belangrijk om een veilig huis te hebben. Zo kun je elke avond met een gerust hart slapen, hoef je je niet zorgen te maken voor brand of inbraak en kun je daarom je huis achter laten wanneer je op vakantie gaat. In dit blog noem ik een aantal dingen die je in huis moet hebben voor jouw veiligheid.

Goed slot

Ten eerste is het belangrijk dat je een goed voordeurslot hebt, zodat er geen inbrekers kunnen binnenkomen wanneer je weg bent of slaapt. Doe onderzoek naar verschillende voordeursloten en investeer in een goed en veilig slot. Er zijn namelijk verschillende soorten sloten en lang niet elk slot is even veilig. Er zijn zelfs sloten die niet worden geaccepteerd door je inboedelverzekering. Als er dan iets misgaat ben je niet verzekerd. Daarom is het belangrijk om dit goed te onderzoeken. Weet je niet welk slot het veiligst is of welke het best bij jouw deur past? Vraag dan een expert om advies.

Rookmelder

Ook is het belangrijk om een goede rookmelder in huis te hebben, voor het geval er brand uitbreekt bij jou thuis. Kies bijvoorbeeld voor de ajax rookmelder; een draadloos alarmsysteem dat een melding maakt bij rook of temperatuurstijging. Ook krijgt iedereen die in het huis woont een melding op zijn telefoon, omdat deze verbonden is aan het beveiligingssysteem. Zo weet je ook dat er brand bij jou thuis is als je er zelf niet bent. Met het alarm domotica kun je ook instellen dat het brandalarm verlicht bij een melding, zodat de vluchtroute duidelijker is. Zorg ervoor dat je genoeg rookmelders in huis hebt hangen; slechts één rookmelder is niet genoeg. Koop daarom voor elke verdieping in ieder geval een rookmelder.

Antislipstickers

Iets wat veel mensen niet hebben, maar wel ontzettend belangrijk is om te hebben: antislipstickers voor in de douche en in bad. Het materiaal waarmee douches en baden worden gemaakt is super glad (zeker in combinatie met water) en daarom kun je heel makkelijk vallen. Dit geldt zeker voor mensen die douchen in een badkuip. Het belangrijk om daarom antislipstickers te gebruiken, zodat je niet valt tijdens het douchen.

EHBO-doos

Kleine ongelukjes zijn zo gebeurd! Daarom is het handig om altijd een EHBO-doos in de buurt te hebben. Wat is verstandig om daarin te bewaren? Pleisters, driehoeksverband, een rolletje kleefpleister, een ideaalzwachtel, desinfecteermiddel, een splinterpincet, steriele gaasjes, een tekenverwijderset, twee wondsnelverbanden en een verbandschaar. Je kunt deze EHBO-dozen ook vaak kant en klaar kopen, zodat je zelf niet alles apart hoeft aan te schaffen.

Gerelateerd

Populair

Last van muizen? Dit moet je doen

Het is erg vervelend als je last hebt van muizen. Het kan je een erg vies gevoel geven en dat is ook erg logisch...

Waar moet je op letten als je een printer gaat kopen?

Ondanks dat de printer nog niet zo lang op de markt is ten opzichte van veel andere producten, zijn de printers door de jaren...

Wat zijn de mooiste visregio’s voor een visvakantie?

Voor veel mensen is een vakantie niet compleet zonder een dagje aan het water. Of je nu kiest voor een rustige wandeling langs de...