Waarom je grofvuil containers nodig hebt bij je verbouwing

0
1002

Je wilt verbouwen en je hebt een strakke planning. Het is belangrijk dat je je oude badkamer of keuken bijvoorbeeld op tijd verwijdert voor de nieuwe badkamer of keuken geplaatst kan worden. Hoe zorg je er nu voor dat je je planning haalt? Door je verbouwing slim aan te pakken. Je let niet alleen op de leverdatum van je nieuwe keuken, maar je zorgt er ook voor dat je al je sloopafval direct af kunt voeren. De beste en goedkoopste manier om dat te regelen is door grofvuil containers te huren. Zo heb je altijd een tijdelijke opslagplek voor je grofvuil. Bovendien haalt de verhuurder je grofvuil gewoon op, zodat je er geen omkijken meer hebt. Dat betekent dat je die eindeloze ritjes naar de stort verleden tijd zijn!

Bouwcontainers huren: de kosten

Het huren van grofvuil containers hoeft niet duur te zijn. Doe vooraf goed onderzoek naar verhuurders bij je in de buurt. Check ook of het afval wegbrengen deel uitmaakt van de deal. Bouwcontainers huren biedt enorme voordelen als de verhuurder de containers komt brengen en weghaalt, inclusief het afval. Je kunt al bouwcontainers huren voor enkele tientjes per dag. Maak er slim gebruik van door al je sloopwerkzaamheden in één keer te doen. Dan hoef je de grofvuil containers maar voor een week te huren.

Waar zet je grofvuil containers neer?

Het is natuurlijk prettig om je container zo dicht mogelijk bij je huis neer te zetten. Heb je een erf? Zet de grofvuil containers dan gewoon naast de deur neer. Heb je geen erf of ruimte om het huis? Regel dan een of twee parkeerplaatsen. Vaak vinden buren het niet erg als je een of twee weken gebruik maakt van de parkeerplaatsen in de straat, zolang je dit maar afstemt. Een snelle verbouwing start met een goede planning. Regel dit daarom op tijd en laat omwonenden zo snel mogelijk weten dat je gaat verbouwen. Zo voorkom je irritaties.

Wanneer huur je een container?

Misschien denk je dat het wel meevalt met de hoeveelheid sloopafval die uit je huis komt. Toch kan er veel meer achter je keuken of badkamer wegkomen dan je denkt. Zorg daarom altijd voor ruime containers. Als noodoplossing kun je ook werken met big bags voor sloopafval. Wil je toch bouwcontainers huren? Vaak kan de verhuurder deze al binnen een dag leveren. Big bags zijn handig om achter de hand te houden, voor het geval je de hoeveelheid bouwafval toch onderschat hebt.