Drie dingen om aan te denken bij het inrichten van je badkamer

Een badkamer inrichten lijkt heel makkelijk. Veel mensen denken dat er niet zoveel aan in te richten valt, want wat heb je verder nodig dan een toilet, wastafel en een douche? Toch zijn er bij deze drie benodigdheden ook nog dingen waar je op moet letten. Je hebt een toilet bijvoorbeeld ook nog in allerlei soorten, maten en kleuren. Gelukkig kan ik jullie, door mijn vele verhuizingen, goed vertellen op welke dingen je goed moet letten. Sta jij ook op het punt een badkamer in te richten? Lees dan snel verder in deze blog, want mijn tips zijn echt heel handig.

Een toilet

Allereerst is een goed toilet natuurlijk niet te missen. Dit lijkt een makkelijk klusje, maar het is uit duizend verschillende soorten toiletten nog best moeilijk om te kiezen. Bedenk in ieder geval goed welk toilet mooi past in je badkamer, bijvoorbeeld bij je kleur muur en tegels. Daarnaast wil je (neem ik aan) graag dat een toilet er fris uit blijft zien. Het is dan ook niet aan te raden om te kiezen voor een gebroken witte of beige kleur. Een stralend wit toilet ziet er namelijk veel schoner uit, dus kies hier liever voor.

Een wastafel

Daarnaast moet je goed opletten als je een badkamermeubel (ook wel wasbak genoemd) uitkiest. Waarom? Omdat mensen nog wel eens vergeten dat een wastafel ook praktisch moet zijn. Een zwevende wasbak bijvoorbeeld, zonder kastje eronder, is heel mooi. Maar echt totaal niet praktisch! Want als het puntje bij paaltje komt heb je uiteindelijk al je toiletartikelen op je wasbak staan, wat er super rommelig uitziet. Terwijl je ze, als je een kastje hebt, gewoon netjes kunt opbergen. Dit staat uiteindelijk dus veel mooier! Ook is het handig als je let op de stevigheid van een wasbak, zeker als je kinderen hebt. Je wil natuurlijk niet dat als je kinderen op de wasbak leunen of zitten, deze op hun teentjes terecht komt.

Een douchecabine

Tot slot is een douchecabine heel belangrijk in je badkamer, en moet je ook daarbij op dingen letten. Mensen hebben namelijk snel de neiging om een soort ‘verblind’ te worden door de uitstraling van een douchecabine. Dit is natuurlijk belangrijk, want je wil je eigen badkamer wel mooi vinden. Maar wat nog veel belangrijker is, is dat een douchecabine goed afgesloten is! Kijk daarom samen met een expert even wat in jouw badkamer het beste is. Ik weet uit ervaring dat het heel vervelend is als je een mooie douchecabine hebt, maar wel elke keer bij het douchen een groot waterballet ontstaat in je badkamer. En je daarna per ongeluk met je sokken middenin een plas staat. Bah!

Gerelateerd

Populair