Echt lekker fietsen is elektrisch

Echt lekker fietsen is elektrisch. Als je op een normaal tempo wilt fietsen? Dan ga je sneller. Als je sneller wilt kan je nog sneller dan normaal. En als je rustig aan wilt kost het bijna geen moeite. Maar dan moet je wel de juiste motorpositie hebben

Types

Je hebt 3 opties, voorwiel motor, middenmotor en achterwiel motor. Het is in essentie een afweging tussen effectiviteit en kosten.

Voorwiel motor

Deze is het aantrekkelijks qua prijs. Het is echter een vorm die snel leeg gaat. Je kan namelijk minder makkelijk trappen om een balans te slaan. Als je gewoon hard wilt gaan en trappen niet erg vindt is dit de vorm die je het best kan nemen.

Achterwiel motor

Deze is het beste voor balans. Je combineer namelijk de aandrijving van je benen met die van de motor. Dit maakt het makkelijk om je input moduleren. Als je wind tegen hebt hoef je niet harder te trappen, als je rustig rijd kan je jouw accu sparen. Als je een inconsistente trapper bent kun je ook het beste gaan voor de achterwiel motor. Daarentegen is topsnelheid wat lastiger te halen met een achterwiel motor. Als er namelijk teveel kracht komt te staan op het achterwiel kan dit je voorwiel naar voren trekken. Het kan natuurlijk zijn dat je een wheelie enthousiast bent, maar voor de meeste functies waar je een elektirsche fiets voor wilt inzetten is dit niet per se de optimale manier om te fietsen.

De middenmotor

als je kiest voor een elektrische fiets middenmotor variant kies je het beide van beste werelden. Je kan zowel een goede snelheid opbouwen zonder verlies van stabiliteit. Je kan ook rustig en gemoduleerd fietsen om je accu te sparen of bij te laden. Al met al zit je bijna altijd goed met een middenmotor. Het is veruit de meest flexibele optie. Inderdaad, je bent ietsje meer kwijt voor een middenmotor maar relatief gesproken valt dat wel mee. Als je kijkt naar hoeveel meer je kwijt bent valt dat bijna in het niet bij het algemene prijsniveau. Je moet natuurlijk altijd zelf inschatten wat het beste past bij jou, jouw situatie en jouw budget. Maar als je het budget ervoor hebt kan ik van harte de middenmotor aanraden voor zijn flexibiliteit en effectiviteit. Om je alvast te oriënteren kan je op de link hierboven klikken om te kijken waar de elektrische fiets past in jouw leven.