Verschillende soorten bier

Hoewel we in de huidige tijd helaas weinig bier met vrienden kunnen drinken is het natuurlijk wel nog steeds een feit dat bier erg lekker is. Bier is er in veel verschillende soorten en maten, maar er zijn wel een aantal uitschieters die over het algemeen het meest gedronken worden wereldwijd. Natuurlijk is het bekende pils bier een standaard geworden in kroegen, caf├ęs, restaurants, festivals, feesten en sportwedstrijden. Iets minder bekend is IPA beer. Toch wordt er al veel speciaalzaken en speciaalbier horeca gelegenheden dit bier verkocht. Vandaag vertel ik er meer over.

Speciaalbieren zijn populair

Het zal je vast niet zijn ontgaan. De laatste jaren zijn speciaalbieren ontzettend populair geworden. Dit is wel te zien in het aanbod in de supermarkt en horeca. Een populaire speciaalbier is IPA beer. Een bijzondere naam en een rijke historie zitten vast aan het ontstaan van dit biertje. Tegenwoordig zijn er binnen dit segment weer vele verschillende varianten beschikbaar en gaan vele brouwerijen aan de slag met het bekende recept. IPA bier is echt iets wat je lekker moet vinden. Sommige mensen geven liever de voorkeur aan andere biertjes. Dat is natuurlijk geen probleem!

IPA bier uitgelicht

IPA staat voor Indian Pale Ale. Van oorsprong is dit bier in Engeland gemaakt door het toevoegen van extra hop. Wie van bitter houdt zit dus goed met een IPA. De toegevoegde fruitige smaken compenseren meestal de bitterheid weer, waardoor je een lekker biertje kunt drinken. Het alcoholpercentage zit tussen de 5% en 7,5%. Imperial IPA is weer een variant waar meer alcohol in zit. IPA komt uit de kolonie historie van Engeland. De historische verhalen wijzen erop dat Britse soldaten in India graag hun eigen bier dronken. De houdbaarheid was echter niet lang genoeg om het bier te verschepen vanuit Engeland. En zo bedacht George Hodgson het om meer hop en meer alcohol toe te voegen. Dit zijn beide conserveringsmiddelen.

Tegenwoordig drinkt haast iedereen over de gehele wereld dit populaire drankje. Elke brouwerij heeft wel verschillende varianten op de markt. Het wordt dus tegenwoordig lang niet alleen nog in Engeland gebrouwen. De IPA is een echt internationaal biertje geworden.

Gerelateerd

Populair

Leuke geschenken voor in een kerstpakket

Als de feestdagen weer in zicht komen beginnen steeds meer mensen zich druk te maken over kerst. Het is natuurlijk niet zo dat mensen...

Tips voor een succesvolle verkoop van je woning

Het verkopen van je woning is een zeer grote stap in je leven. Voordat je de keuze maakt om je huis in de verkoop...

Fietsen 2.0

Probeer jij vaker de auto te laten staan om te besparen op benzinekosten? Door een elektrische fiets te kopen, worden jouw fietsritten een stuk...