Een ongeluk zit in een klein hoekje

Wat ik spannend vind om te kijken, is niet een film met Bruce Willis of een of andere voetbalwedstrijd in een volgepakt stadion. Ik weet namelijk iets waar verhaallijnen in zitten die vele malen interessanter zijn dan een film met Bruce Willis. Iets waar meer climaxen in zitten dan een voetbalwedstrijd. Bovendien is mijn evenement geheel gratis iedere dag te aanschouwen, vlakbij mijn huis, van zeven tot negen in de ochtend en van vijf tot zeven in de avond. Geen gedoe met parkeren in garages of duur bier moeten kopen na in een eindeloze rij te hebben plaatsgenomen. Ik heb gewoon een paar koude halve liters in mijn knapzak. Nu ik je enthousiast heb gemaakt, is het tijd om dit evenement te onthullen: het zijn de kruisende fietspaden op de Catharijnesingel in Utrecht!

Glimlachen en grimassen, vergeven en vervloeken

Het kruispunt op de Catharijnesingel in Utrecht is het drukste fietskruispunt van de hele wereld. Iedere dag fietsen er 18.000 fietsers voorbij, die allemaal haast hebben en niet veel respect hebben voor het gezag van het stoplicht. Iedere tien minuten is er wel een bijna-crash te zien, die de ene keer wordt opgelost met een glimlach en een wederzijdse verontschuldiging, en een andere keer met een grimas en een vervloeking. Als ik daar zo zit, in mijn tuinstoel met een halve liter Schultenbrau in mijn hand, kijk ik naar alle gezichten die voorbijgaan. Waar gaan ze heen? Wat zijn hun dromen, angsten en verlangens? Zijn er vriendschappen of liefdes ontstaan tijdens de seconden die ze voor het stoplicht staan te wachten? Met die vragen kan ik mij uren vermaken.

De climax op de Catharijnesingel

En natuurlijk ben ik ook een beetje een ramptoerist. Net als bij de Formule één bereikt het evenement op de Catharijnesingel zijn climax als er een crash plaatsvindt. Zeker nu sommigen op een elektrische fiets zitten en anderen op een omafiets, gebeurt het wel eens dat de twee metalen merries vól tegen elkaar op galopperen. In de meeste gevallen wordt een dergelijke climax ontzenuwd door een vluchtig gemompeld excuus en raapt men zo snel als men kan de fiets en het lijf bijeen om de reis te vervolgen. Heel soms blijft iemand liggen en wordt het conflict opgelost met een ambulance en een letselschade advocaat Utrecht. Als dat gebeurt, klap ik mijn stoeltje op en ga ik weg. Soms zijn de kruisende fietspaden op de Catharijnesingel iets té spannend.

Gerelateerd

Populair

Unieke Iphone hoesjes

Een Iphone is een hippe telefoon. Een hippe telefoon hoort dan ook aangevuld te worden met hippe gadgets. Er zijn verschillende hippe gadgets waaruit...

Hoe kun je veilig een nieuwe auto kopen?

Het kopen van een auto is een grote uitgave. Dit gaat dus zeker niet om kleine bedragen. Omdat het kopen van een auto een...

Lees dit voordat je begint met beleggen

Je hebt er misschien wel eens van gehoord of iets van gezien van beleggen. Als het je interesse heeft gepakt dan is het aan...