Office officieel én goedkoop kopen? Drie redenen waarom

Microsoft Office en een programma waar we zoveel op vertrouwen dat een computer zonder het pakket incompleet voelt. Maar hoewel je Office bijna overal vindt is dit niet altijd de betaalde versie. Bedrijven, scholen en andere instellingen kunnen er niet om heen, maar thuis trekt men nog graag de piratenhoed aan om de €149,00 die de nieuwste Office 2019 kost te ontsnappen. Voor de meeste doeleinden merk je het verschil nauwelijks, maar als het misgaat met je licentie kan je zomaar zonder je Word en Excel zitten. Hieronder drie redenen waarom je Microsoft Office 2019 beter kan kopen, en hoe dat niet voor de volle pond hoeft te gebeuren.

Microsoft pakt illegale versies steeds harder aan

Het is het Microsoft Office team niet ontgaan dat hun pakket de meest populaire productiviteit suite ter wereld is. Ook is ze niet ontgaan dat het aantal klanten ook een stuk minder is. Elk jaar gooien ze dus weer een nieuwe truc eruit om mensen te laten betalen. Zo zijn er signalen dat er een nieuw instrument is welke je licentie checkt en op afstand kan afsluiten. Ongetwijfeld is het team nog ontzettend voorzichtig met deze feature omdat een vals positief ontzettend slecht is voor hun marketing, maar de ontwikkeling van het systeem getuigd dat ze wel brood zien in de aanpak. Een paar dagen zonder Office zitten kan funest voor je zijn, dus je moet jezelf afvragen of dit een acceptabel risico is in de toekomst.

Voor bedrijfsvoering wordt er veel meer aangepakt

Als je in een professionele capaciteit een Office applicatie gebruikt kan je sneller rekenen op problemen met Microsoft. De grotere instelling is namelijk nog steeds de plek waar ze hun geld verdienen. Van tijd tot tijd procedeert Microsoft weer met een partij bedrijven als ze een lijst met illegale gebruikers hebben opgebouwd. Voor Microsoft is dit een principe strijd, dus als je wordt meegenomen in de grote schep kan je rekenen op procederen tenzij je opzichtig en pijnlijk een compromis vindt.

Sneller updates, beter beveiligd

De wijdverbreidheid van office maakt dit een populair doelwit voor hackers en phishers. Als je malware eenmaal werkt kan je het wereldwijd gebruiken tenslotte. Hoewel preventie belangrijk is blijft gaten dichten vaak een reactief proces. Hoe Microsoft inbreuk voor wilt blijven is letterlijk de aanval voor blijven. Door constant nieuwe updates en aanpassingen te implementeren proberen ze te voorkomen dat kwade partijen een gat in de verdediging vinden.

Ga voor een third party key

Als je niet het volle bedrag wil betalen kan een third party key een uitstekende keuze zijn. Wegens acties, lokalisatie en andere distributie eigenaardigheden komt officiële software vaak goedkoper uit dat in Nederland wordt aangeboden. Zelf kwam ik bijvoorbeeld deze site tegen: “gamekeydiscounter.nl”. Ze bieden daar een thuisgebruik Office pakket aan voor 20 euro, een goed compromis wie binnen de wet en binnen budget willen blijven.

Gerelateerd

Populair