Geen concentratie op werk? Deze tips gaan jou helpen

Iedereen wilt natuurlijk zo goed mogelijk zijn werk doen. Maar hoe krijg je het dan voor elkaar om altijd goed geconcentreerd te zijn? Dat is nog het aller moeilijkste van jouw werk dag. Maar wij helpen je een handje. Wij hebben wat tips op een rijtje gezet zodat jij elke dag goed geconcenctreerd kan werken.

 

Tip 1: Goede nachtrust

Ja zo simpel kan het zijn. Een goede nachtrust op de juiste tweepersoonsbedden zorgt er namelijk voor dat jij met een frisse blik aan het werk kan gaan. En dat is natuurlijk belangrijk. Want het begint eigenlijk allemaal bij een goede nachtrust.

 

Tip 2: Maak korte termijn doelen voor tijdens jouw dag

Wanneer je meerdere kleine doelen per dag geeft, dan is het eerder haalbaar. Wanneer je op een dag te veel van jezelf verwacht, dan kan je door de grote druk juist minder geconcentreerd raken en kan je alleen nog maar denken aan de vele taken die je allemaal nog moet doen.

 

Tip 3: Begin met het belangrijkste werk

Dit gaat eigenlijk samen met tip nummer 2. Wanneer je een lijst met kleine doelen gaat maken. Zorg er dan voor dat je met het belangrijkste werk begint. Wat eigenlijk best logisch is natuurlijk. Maar zorg dat de eerste 2 a 3 taken die dag af moeten en zorg er dan voor dat de taken die daarna volgen van belangrijk naar minder belangrijk gaan. Zo zorg jij er voor dat je goed bezig bent, maar dat je ook nog eens zorgt dat je overzicht houdt bij het bijhouden van jouw taken.

 

Tip 4: Zorg dat je in de avond je hoofd kan leegmaken van het werk

Het klinkt misschien een beetje raar, maar zorg dat je in de avond jouw hoofd kan legen. Want wanneer je in de avond nog loopt te piekeren over jouw werk, dan krijg je ook geen fijne nachtrust, en daar begint het allemaal. Ook kan je niet ontspannen. De tip? Ga sporten, of iets anders waar jij jouw hoofd bij kan legen. Maar sporten zorgt er voor dat jij jouw hoofd goed kan legen zodat je de volgende dag weer met een frisse blik er tegen aan kan gaan.

Ben je totaal geen sport persoon? Niet erg, je kan ook wat anders doen. Bijvoorbeeld iets creatiefs doen, dat helpt vaak ook bij mensen. Maar je kent jezelf natuurlijk het beste. En jij weet precies wat jij kan doen om te ontspannen. Zorg ook dat je dat doet. Want je hebt dat verdiend nadat je een dag hard hebt gewerkt.

Gerelateerd

Populair