Dit is hét moment voor een nieuw zakelijk energiecontract

Wanneer je een nieuw zakelijk energiecontract aan moet vragen, is het belangrijk om naar de timing te kijken. Je kunt namelijk wanneer je wilt overstappen op een andere energieleverancier, maar hierbij moet je wel rekening houden met de eventuele overstapboetes die daarbij komen kijken. Weet jij precies wanneer je aan de slag moet gaan met zakelijk energie vergelijken of weet je niet zo goed wat hét moment is voor een nieuw zakelijk energiecontract? Geen zorgen: in dit artikel vertellen we je meer over wanneer het tijd is voor een nieuw zakelijk energiecontract, of je nu een bepaalde of onbepaalde looptijd hebt.

Bepaalde tijd: check de opzegtermijn van je contract

Beschik je over een energiecontract met een bepaalde tijd dan moet je altijd rekening houden met de opzegtermijn voordat je overstapt naar een andere leverancier. Bij de meeste leveranciers is de opzegtermijn 30 dagen, maar bij sommigen is het minder of zelfs meer. Op Minder.nl check je welke leverancier welke opzegtermijn hanteert, zodat je niet voor verrassingen met hoge verlengingstarieven komt te staan. Let bij het opzeggen van je energiecontract er overigens ook op dat je niet te vroeg over wilt stappen. In dat geval kun je namelijk te maken krijgen met een opzegboete, waarbij je geld betaalt voor de energie die je niet afneemt maar wel hebt afgesproken af te nemen in je contract. Houd de einddatum van je energiecontract dus al vanaf het begin goed in de gaten.

Onbepaalde tijd: let op moment jaarafrekening

Ondernemers die een energiecontract voor onbepaalde tijd hebben kunnen vrijwel op ieder moment overstappen. Zie je ergens anders een betere deal voor je zakelijke energie dan hoef je meestal maar rekening te houden met 30 dagen opzegtijd. Dat maakt een energiecontract met een onbepaalde looptijd heel flexibel. Vaak zijn deze variabele tarieven wel duurder dan de energietarieven bij contracten met een bepaalde looptijd. Heb je zo’n contract met onbepaalde tijd dan is het aan te raden om te kijken naar het moment wanneer je je jaarafrekening krijgt. Krijg je bijvoorbeeld je jaarafrekening altijd in de winter maar besluit je net voor de zomer over te stappen dan is de kans groot dat je een zogeheten naheffing krijgt. Om zoveel mogelijk geld te besparen, kun je dus het beste overstappen op het moment rondom je jaarafrekening.

Nog nooit overgestapt: pak je korting

Tot slot heb je nog de groep ondernemers die nog nooit is geswitcht van energieleverancier. Zij kozen meestal voor de gemakkelijke weg: het automatisch laten verlengen van zakelijke energie. Deze groep weet vaak niet wat zij missen: op het moment dat je nog nooit bent overgestapt, betekent dat dat je na de eerste keer energie afsluiten nooit meer hebt geprofiteerd van goedkopere energie. Omdat contracten vrijwel altijd tegen hoge verlengingstarieven worden verlengd, kun je gegarandeerd ergens anders van meer voordelige energie profiteren. Goed nieuws voor deze groep: zij kunnen per direct overstappen en hoeven alleen rekening te houden met de opzegtermijn (van meestal 30 dagen). Begin dus maar vast met het vergelijken van energieleveranciers om op die manier de beste deal te pakken en minder geld kwijt te zijn aan je zakelijke energie.

Gerelateerd

Populair

Rijker worden, hoe doe je dat?

De gemiddelde mens heeft het niet slecht in Nederland, maar wat extra geld is natuurlijk nooit weg. Het kan zijn dat je ervan droomt...

Last van muizen? Dit moet je doen

Het is erg vervelend als je last hebt van muizen. Het kan je een erg vies gevoel geven en dat is ook erg logisch...

Waar moet je op letten als je een printer gaat kopen?

Ondanks dat de printer nog niet zo lang op de markt is ten opzichte van veel andere producten, zijn de printers door de jaren...