Je eerste kind als man

Vaderschap is natuurlijk een prachtig moment in het leven van elke man. Maar het kan ook heel erg intimiderend zijn. En zoals ze vaak zeggen, een moeder wordt moeder wanneer ze ontdekt dat ze zwanger wordt, een vader wordt vader de dag dat hij voor het eerst zijn kind vasthoudt. Voor veel vaders is het erg spannend en ze zullen in het begin het gevoel hebben dat ze totaal geen idee hebben of ze het goed doen. Daarnaast zijn ook veel nieuwe vaders bang dat hun leven heel erg zal veranderen. Dat ze een gevoel van mannelijkheid en vrijheid verliezen. In dit artikel bespreken we tips om met het eerste vaderschap om te gaan.

 Help zoveel mogelijk vanaf het begin

Logischerwijs zal je vrouw of vriendin ontzettend moe zijn van de bevalling, zowel fysiek als mentaal. Daarom kun je als nieuw staande vader het beste meteen zoveel mogelijk helpen in alle taken zoals het verschonen van luiers en de baby in slaap wiegen. Sommige nieuwe moeders zullen moeite hebben met de baby los te laten en wat rust te pakken maar ze zullen dit toch moeten doen. Laat als nieuwe vader daarom meteen zien dat je mee kunt helpen in de verzorging.

Zeg nee

Wanneer je baby net geboren is zullen er natuurlijk veel vrienden en familie staan te popelen om de baby te ontmoeten. Maar wanneer je net vader bent en zowel jij als je vrouw of vriendin nog aan het bijkomen zijn van de bevalling dan is het geen probleem te moe te zijn voor visite. Zeg dan ook vriendelijk nee in de eerste dagen na de bevalling als je dat graag wilt.

Vraag om hulp

Wees niet de vader die denkt alles zelf te moeten doen. Het is absoluut geen probleem om hulp te vragen aan andere mensen. Vaak is de beste optie om hulp te vragen aan je ouders of de ouders van je vrouw. Die staan te popelen om voor hun nieuwe kleinzoon of dochter te zorgen.

Vind je mannelijkheid in het vaderschap

Natuurlijk zijn sommige vaders bang dat wanneer ze constant luiers aan het verschonen zijn dat ze een stukje van hun mannelijkheid verliezen. Maar wat is er nu mannelijker dan de verantwoordelijkheid en zorg hebben over je nageslacht? Je kunt heerlijk genieten van het vader zijn. Daarnaast kun je natuurlijk ook gewoon mannelijke dingen blijven doen. En je hoeft absoluut je auto niet in te leveren voor een saaie familie auto. Er zijn hele stoere familie auto’s om uit te kiezen. Zoals een volvo xc60 occasion. Geniet dus van het vaderschap.

Gerelateerd

Populair

Een laadpaal auto is een goede uitvinding!

Steeds meer mensen kiezen ervoor om elektrisch te gaan rijden. Dat is, helemaal nu de brandstof haast niet meer te betalen is, wel een...

Er zijn ook goedkope kerstpakketten beschikbaar

Een van de problemen waar iedere werkgever vroeg of laat een keer tegenaan loopt is dat het even niet zo lekker gaat met de...

Een private lease heeft verschillende auto opties

Het leasen van een auto is een optie waar meer en meer mensen voor kiezen. Dat komt vooral door de vele kosten die tegenwoordig...