Je huis in stijl inrichten

De vormgeving, de stijl en de lichtbron van je binnenverlichting zijn tegenwoordig belangrijker dan ooit. Je binnenverlichting kan namelijk de sfeer in je huis maken of breken. Naast dat de lichtbron heel belangrijk is omdat deze ervoor kan zorgen of je een warme gloed of een witte gloed in huis krijgt, is het ook van belang dat de stijl en vormgeving van je lamp goed past bij je interieur. Lampen zijn namelijk vaak opvallende objecten in je huis, vooral wanneer je gebruik maakt van vloerlampen of hanglampen. Designers spelen goed in op deze trend waar steeds meer behoefte aan is en het aanbod aan stijlen voor binnenverlichting is groter dan ooit. Misschien weet je zelf niet eens meer zo goed waar je zoeken moet. Je kunt de keuze voor goede binnenverlichting vergemakkelijken door vast te stellen welke stijl je hebt in je huis. Op deze manier kun je binnenverlichting filteren op de stijl die past bij je huis en kun je dus al gerichter op zoek naar de perfecte lamp voor jou. Wil je graag binnenverlichting kopen? Bekijk hieronder dan even welke stijlen op dit moment het meest populair zijn.

Populaire stijlen

  • De industriële stijl is op dit moment bij uitstek de meest populaire stijl. Deze stijl maakt gebruik van robuuste vormgevingen en houdt niet van teveel poespas. De natuurlijke materialen blijven zo veel mogelijk in hun huidige staat behouden, zoals hout, beton, metaal en ijzer. Populaire kleuren zijn hier dan ook houtkleur, grijs, zilver, zwart en brons. 
  • De klassieke stijl is een stijl die al sinds het begin van de tijd bestaat en die eigenlijk nooit uit de mode gaat. Een klassieke stijl maakt gebruik van sierlijke vormen die vaak symmetrisch met elkaar in lijn staan. Ornamenten als rozen en blaadjes maken de vormgeving af. Bij deze stijl wordt vaak donker hout gebruikt in combinatie met zachte kleuren, zoals zalm roze, lila of rood.
  • De Scandinavische stijl is de koning van het minimalisme. Toch is deze stijl absoluut niet saai. Deze stijl wordt namelijk vaak vergezeld met een klein, eigenaardig detail. In deze stijl zie je vaak zachte, pastelachtige kleuren terug. Ook hier worden natuurlijke producten het liefst in hun huidige staat behouden, waarbij hout de koploper is. 
  • De vintage stijl is eigenlijk bestemd voor producten die uit de 50s, 60s of 70s komen, maar tegenwoordig worden meubels ook zo ontworpen dat het lijkt alsof ze uit dat tijdperk komen. Een vintage stijl geeft vaak het warme, gezellige gevoel van vroeger en bestaat vaak uit een combinatie van hout aangevuld met vrolijke kleuren, vaak nog met een bijzonder printje als opdruk. 

 

Lukt het je al wat beter om je eigen stijl in een van deze vier te plaatsen? Ga dan snel op zoek naar de perfecte binnenverlichting en fleur je huis in stijl op.

Gerelateerd

Populair

Bijzondere wand cirkels: de perfecte slaapkamer schilderijen

Heb je ooit van wand cirkels gehoord? Ze zijn de perfecte slaapkamer schilderijen om je kamer een uniek en modern tintje te geven. Ze...

Geef je slaapkamer een nieuwe look met steen behang!

Heb je er ooit aan gedacht om je slaapkamer een nieuwe uitstraling te geven zonder te investeren in dure decoraties of meubilair? Misschien is...

Geef je horecazaak een vintage tintje met super seat meubels!

Ben je op zoek naar een manier om je horecazaak een unieke uitstraling te geven? Overweeg dan eens om te investeren in Super Seat...