Een betere band met je kinderen

We houden natuurlijk ongelofelijk veel van onze kinderen, voor vele mensen is de dag dat je kind geboren wordt de mooiste van je leven. In een klap houd je van niks en niemand meer dan je van je kind houdt. Maar kinderen worden groot. En voor vele ouders komt er een moeilijke periode wanneer de kinderen een leeftijd bereiken waarop ze de puberteit in gaan. Er ontstaan hier meer conflicten als de hormonen door het lichaam van je kind gieren en het kind probeert zich meer los te maken van de ouders. Natuurlijk wil je niet dat de band met je kinderen verslechtert in deze periode. In dit artikel bespreken we tips om een betere band te creëren.

Samen sporten

Een van de beste manieren om een band te bouwen met je kinderen is door samen met ze te sporten. Ik ging persoonlijk altijd tennissen met mijn vader en zelfs toen ik nogal moeilijk was tijdens mijn puberteit was dit een goede gelegenheid om te praten en dingen op te lossen zonder dat het zo geforceerd voelde. Maar er zijn natuurlijk vele verschillende sporten die je kunt doen met je kinderen of je kunt gewoon gaan fietsen samen. Als er iets is waar Nederlanders goed in zijn dan is het wel fietsen. Koop een nieuwe jongensfiets of meisjesfiets en ga samen weg.

Vermijd conflicten onder de ouders

Kinderen zijn gevoelig. Wanneer er ruzie is tussen de ouders zal dit een slechte invloed uitoefenen op de kinderen. Probeer conflicten daarom niet te vertonen in het gezelschap van je kinderen. Wees ook altijd positief over je partner tegenover je kinderen zelf als je dat moment gefrustreerd bent.

Communiceren begint vroeg

Wanneer kinderen erg klein zijn en nog niet zo goed praten, of vaak over onzin praten, is het belangrijk om nog steeds aandachtig naar te luisteren. Zelfs als je belangrijkere dingen aan je hoofd hebt zul je merken dat wanneer je vanaf vroege leeftijd aandachtig naar je kinderen luistert ze ook met je zullen praten wanneer ze in de puberteit zijn.

Neem het niet persoonlijk

Een van de belangrijkste dingen voor een goede band met je kinderen is om hun uitbarstingen niet te persoonlijk te nemen. De realiteit is dat de hersenen van je kinderen nog niet volledig ontwikkeld zijn en ze zeker tijdens de puberteit in de knoop raken met hun emoties. Als ze tegen je uitbarsten is dat geen reflectie van jou persoonlijk. Wees begrijpelijk voor de periode waar je kinderen doorheen gaan.

Gerelateerd

Populair

Een laadpaal auto is een goede uitvinding!

Steeds meer mensen kiezen ervoor om elektrisch te gaan rijden. Dat is, helemaal nu de brandstof haast niet meer te betalen is, wel een...

Er zijn ook goedkope kerstpakketten beschikbaar

Een van de problemen waar iedere werkgever vroeg of laat een keer tegenaan loopt is dat het even niet zo lekker gaat met de...

Een private lease heeft verschillende auto opties

Het leasen van een auto is een optie waar meer en meer mensen voor kiezen. Dat komt vooral door de vele kosten die tegenwoordig...