Kantoorartikelen in huis

In mijn huis heb ik een grote kast vol met werkmappen, schoolmappen, en andere administratieve gegevens. Alle belastingzaken, belangrijke brieven van de Gemeente, zorgverzekering polissen, en het paspoort van mijn huisdier; alles zit in deze kast. Eens in de zoveel tijd heb ik een opruimbui en dan moet alles georganiseerd worden op kleur en datum en grootte. Onderin de kast heb ik een grote mand, onderverdeeld in kleinere mandjes. Hierin zitten mijn kantoorartikelen.

In dit mandje zitten onder andere een schaar, plakband, elastiekjes, een nietmachine en een mini nietmachine en natuurlijk de bijbehorende nietjes, kleurpotloden, stiften, balpoints, gum, post-its en nog veel meer. Ik kan je niet vertellen hoe handig dit mandje dit is gebleken. Naast mijn grote kast vol mappen en gegevens, heb ik een groot whiteboard hangen. Hierop heb ik mijn twee weken in de toekomst vooruit geschreven. Elke dag van de week heeft zijn eigen kolom, en in mijn mandje heb ik verschillende kleuren voor verschillende activiteiten. Rood is voor deadlines, blauw is sociale afspraken, groen is verplichtingen voor werk en zwart zijn gewone tussendoor afspraken. Dit naast mijn kast hebben is enorm handig omdat ik zo een visueel beeld krijg van hoe mijn week eruit gaat zien. Ook kan ik zien waar ik nu alvast aan moet gaan werken voordat ik over anderhalve week in de problemen kom!

Op werk heeft men vaak een kast met deze kantoorartikelen, dit herinner ik me nog wel van school. grote ijzeren Ikea kasten vol stiften, mandjes met potloden en nietmachines in allerlei kleuren en maten. Let wel, de stiften waren altijd op waardoor de leraren met een watervaste stift op het whiteboard schreven en compleet in paniek raakten als ze dit niet uitgeveegd kregen. En de nietmachines die overal stonden hadden nooit ook maar één nietje in zich. Toch was het een gezellige kast, een kast die zei; “Hey, dit maakt ons een echt bedrijf” of “Dit maakt ons een echte school”, en nu heb ik zelf zo een soort kast in mijn huis. Hier in huis zegt hij: “Hey, deze persoon heeft zijn leven echt op orde!” Of nouja, probeert dat althans. Ergens zijn mijn whiteboard en op kleur gecoördineerde gegevens misschien een tikje neurotisch. Maar het doet me denken aan vroeger, en dat geeft me een fijn gevoel.
Ik ga even wat meer nietjes kopen.

Gerelateerd

Populair