Je tuin inrichten

Wanneer je een grote tuin hebt is het logisch dat je er wat van wilt maken. Persoonlijk was ik in het verleden nooit zo geïnteresseerd in tuinieren maar mijn moeder was altijd een groot liefhebber. Nu ik zelf getrouwd heb en een grote tuin hebt snap ik meer waarom mijn moeder tuinieren zo leuk vindt. Het is fantastisch om in de zomermaanden de tuin in te gaan en de dagen door te brengen met het verbeteren van het aanzicht van je tuin. Ik doe meestal het zware werk terwijl mijn vrouw zich bezighoudt met de bloemen. In dit artikel bespreek ik een aantal manieren waarop je je tuin kunt inrichten.

Natuurlijk of strak

De eerste vraag die jezelf wilt stellen bij het ontwerpen van je tuinindeling is of je heel veel wilde bomen, planten en bloemen wilt of dat je meer en strak aanzicht wil waar je vooral gras en beton hebt. Onze buren waren altijd fan van een strakkere tuin maar mijn moeder en nu ik ook houden meer van een wat wildere tuin. We willen een tuin die verzorgd is maar die desondanks vol met bloemen is. Dit betekent niet dat je tuin onverzorgd eruitziet maar het betekent dat je ruimte overlaat voor de schoonheid van de natuur.

Zwemvijver

Heel veel mensen willen graag een zwembad in de tuin maar een zwembad heeft verschillende nadelen. Ten eerste is een zwembad ontzettend duur om te plaatsen en daarnaast is het andere probleem dat een dergelijk zwembad heel veel onderhoud kost. Een alternatieve optie is een zwemvijver. Dit is logischerwijs een combinatie tussen een vijver en een zwembad. In deze vijver kan gezwommen worden maar tegelijkertijd heeft deze zwemvijver minder onderhoud nodig.

Tuinhuisje

Natuurlijk heeft elke goede tuin en tuinhuisje. Niet alleen is dit mooi maar tegelijkertijd is het ook een goede plek om je tuingereedschap op te slaan. Persoonlijk ben ik een groot fan van een eigen tuinhuisje bouwen. Je kunt dit doen met hout maar ik raad ook betonplex aan.

Trampoline

Als je kinderen hebt is een trampoline natuurlijk fantastisch in de tuin. Ik had als kind dagenlang speelplezier op de grote trampoline die we in de tuin hadden. We hadden deze trampoline gekregen van onze ouders omdat we tijdens de zomer verhuisd waren. Wat natuurlijk niet makkelijk was voor mij en mijn broer. We moesten onze vrienden op de basisschool achterlaten maar de trampoline hielp wel.

Gerelateerd

Populair

Bekende en minder bekende blauwe druivenrassen

Er zijn veel verschillende druivenrassen in de wereld. Van blauwe druivenrassen worden vooral rode wijn en rosé wijn gemaakt. Zowel in de oude als...

Alles over online marketing

Heb jij al eens gehoord van de termen; online marketing bureau en marketing automation? Het klinkt behoorlijk moeilijk als je het zo hoort! Gelukkig...

Schleich speelgoed voor de kerst

Het wordt langzaam weer kouder buiten en de kerstdagen komen er weer. Het is weer tijd voor gezellige lichtjes in de straten en in...