Het perfecte mobiele abonnement

We leven in de gouden tijd van technologie en mobiel communiceren. Niet veel meer dan een decennium geleden was het niet voor te stellen wat we nu allemaal met onze mobiele telefoontje kunnen doen. Van bellen, berichtjes sturen en muziek luisteren tot je bankzaken regelen, beleggen, video games spelen en nog veel meer. Het bijkomende probleem is wel dat er in het heden zoveel aanbiedingen en mogelijke abonnementen zijn om uit te kiezen, dat het allemaal een beetje overweldigend kan zijn. Daarom schrijf ik in dit artikel over waar je aan moet denken bij het kiezen van het mobiele abonnemnt dat het beste bij jou past.

Telefoon of sim-only

De eerste keuze die je moet maken is of je een abonnement wilt die met een telefoon komt, of alleen een sim-only abonnement, waar je een los toestel bij kunt kopen. Beide opties hebben hun voor en nadelen. Zo zijn sim-only abonnement meer flexibel, dus kan je precies kiezen wat het beste bij je past. Maar abonnementen die bij telefoons komen kunnen weer voordeliger zijn. Ook hang het er natuurlijk van af of welke telefoon je aanschaft. Als je het allernieuwste model koopt dan kunnen de maandelijke kosten torenhoog zijn, terwijl als je juist een ouder model koopt het meestal mogelijk is een goedkoop abonnement te krijgen.

Het abonnement dat bij je past

Het belangrijkste waar je daarna aan moet denken is wat je precies met je telefoon wilt kunnen. Zo zijn er mensen die hun internet gebruiken en constant youtube filmpjes kijken of zelfs via het mobiele netwerk hele speelfilms downloaden. Ook zijn er mensen die juist hun mobiel alleen gebruiken voor de meest simpele applicaties, zoals bellen en berichtjes sturen. Ken jezelf, en weet wat je nodig hebt, dan is het zaak om een abonnement te kiezen dat precies past bij je benodigdheden. Zodat je niet te snel zonder data komt te zitten, maar ook weer niet elke onzetten veel gigabytes overhoudt.

De provider

Ook niet onbelangrijk is om de juiste provider te kiezen. Sommige providers zijn goedkoper dan anderen, maar dit kan ten koste gaan van je bereikbaarheid. Als je veel reist en op dunbevolkte plannen komt, is het het waarschijnlijk waard voor je een beetje extra te betalen voor een betrouwbare provider met een groot netwerk. Al met al kan het na het afgaan van deze stappen nog steeds een moeilijke keuze zijn. Gelukkig zijn er website die helpen met telefoon abonnement vergelijken die je redding kunnen brengen. Alvast veel succes met het kiezen.

Gerelateerd

Populair