Er zijn verschillende soorten dompelpompen te koop

Het is nu hoog zomer. En dat betekent dat overal in Nederland de opblaasbare of verplaatsbare zwembaden weer worden opgezet en gevuld met water. Dat is natuurlijk een groot onderdeel van de zomerpret! Maar op termijn moeten al die zwembaden ook weer leeg. Om dan te voorkomen dat al het water tussen het gras in de tuin belandt en daar een grote modderbende veroorzaakt, zorgen veel mensen ervoor dat ze een dompelpomp aanschaffen. Dompelpompen kunnen in het zwembad worden gezet, worden aangesloten op buizen en zo het water richting de goot of het riool pompen. Dat is een goede oplossing, die ervoor zorgt dat het zwembad in de tuin in een mum van tijd leeg is. Maar wist je dat er meer toepassingen zijn voor dompelpompen?

Zo heb je dompelpompen voor schoon water

Dat zijn de dompelpompen die, zoals hierboven beschreven, gebruikt worden voor het wegpompen van schoon water. Maar je hebt ook dompelpompen voor grijs water. Grijs water is water dat niet schoon is, maar ook niet heel ernstig vervuild. Denk dan aan het water dat in de kruipruimte of de kelder staat als de fundering niet in orde is. Om de fundering dan te kunnen maken, is het van belang dat het water wordt weggepompt, dat de kruipruimpte of kelder droog wordt en dan gemaakt kan worden.

Maar er is meer

Je moet er niet aan denken, maar wat nu als het volkomen mis gaat met het riool? Dan moet dat leeg worden gemaakt en dat kan alleen maar met behulp van vuilwater dompelpompen. Deze pompen kunnen meer aan dan alleen water met hier en daar wat zand en dat is nu net wat je nodig hebt voor het leeg maken van een rioolsysteem of septic tank. Je kunt al deze pompen, met verschillende kwalificaties, gewoon online aanschaffen. Weet je niet welke pomp je precies nodig hebt of welke specificaties voor jouw klus belangrijk zijn? Neem dan contact op met de pompspecialisten. Zij voorzien je van alle benodigde informatie.

Een klus loopt pas lekker met het juiste materiaal

Dat geldt voor alles. Maar zeker ook voor het leegpompen van een zwembad, een kruipruimte of een septic tank. Je moet er niet aan denken dat je pomp er halverwege de klus mee stopt en dat je dan nog voor een andere oplossing moet gaan zorgen. Door direct de juiste pomp aan te schaffen, bespaar je jezelf, en je klant, veel ellende en wordt de klus snel en vakkundig geklaard.

Gerelateerd

Populair