Moet je isolatiemateriaal kopen voor een klant? Doe dat online!

We hebben het met z'n allen steeds meer over duurzaamheid. En we doen ook echt moeite om ons huis zo duurzaam mogelijk te maken. Toch kun je niet werken aan je duurzaamheid zonder het gebruik van goede isolatiematerialen. Je zult zelf, als ZZP'er in de bouw, wel gemerkt hebben dat je klanten daar steeds weer op terugkomen. En dus moet jij isolatiemateriaal kopen voor je klanten. Je moet echter niet alleen isolatiemateriaal kopen, je moet het ook nog eens op de juiste manier toepassen. Dat is echter, met alle verschillende soorten isolatiemateriaal die er zijn, soms nog niet gemakkelijk. Het is dus goed om te kijken welk isolatiemateriaal je nodig hebt voor welke klus.

Isolatiemateriaal kopen voor het isoleren van een schuin dak

Veel huizen met pannendaken die gebouwd zijn voor zo'n beetje 1980 zijn niet of nauwelijks voorzien van isolatiemateriaal onder het dak. Daar is echter veel winst op de energierekening te behalen. Isolatiemateriaal kopen om onder het schuine dak te verwerken kan heel gemakkelijk. Je bestelt dan niet alleen isolatieplaten, maar ook de raggels die nodig zijn om het isolatiemateriaal op z'n plek te houden. Ook de gipsplaat, om het plaatje compleet te maken, bestel je gewoon online. Voor isolatiemateriaal kopen hoef je echt niet per se naar de bouwmarkt. Je kunt dit gewoon online bestellen en op de klus laten afleveren. Dat scheelt veel gedoe!

Minder voor de energierekening, meer voor het geluid

Wanneer je klant veel last heeft van geluid dat door de hele woning lijkt te kaatsen, is het verstandig om eens te kijken naar de vloerisolatie. Zeker wanneer er nog een nieuwe vloer gelegd mag gaan worden is vloerisolatie platen kopen een goed idee. Met deze platen zorg je ervoor dat het geluid van voetstappen en zelfs van stemmen minder ver zal dragen en dat er meer rust in huis zal zijn. Dat geldt zeker voor het plaatsen van, bijvoorbeeld, een laminaatvloer in een appartementencomplex. Het is zelfs goed mogelijk dat deze platen daar verplicht zijn!

Ieder huis heeft weer andere isolatie nodig

Gaat het om een nieuw te bouwen huis? Dan is het slim om direct de spouwmuurisolatie aan te brengen. Is het een wat ouder huis? Dan kan het verstandig zijn om een voorzetwand voor de buitenmuren te plaatsen. Is de kruipruimte droog? Dan kan deze gevuld worden met korrels of met ander materiaal om de tocht onder de vloer te voorkomen. Maar vergeet ook niet om te kiezen voor het juiste glas in de nieuwe kozijnen!

Gerelateerd

Populair

Last van muizen? Dit moet je doen

Het is erg vervelend als je last hebt van muizen. Het kan je een erg vies gevoel geven en dat is ook erg logisch...

Waar moet je op letten als je een printer gaat kopen?

Ondanks dat de printer nog niet zo lang op de markt is ten opzichte van veel andere producten, zijn de printers door de jaren...

Wat zijn de mooiste visregio’s voor een visvakantie?

Voor veel mensen is een vakantie niet compleet zonder een dagje aan het water. Of je nu kiest voor een rustige wandeling langs de...