Een laadpaal auto is een goede uitvinding!

Steeds meer mensen kiezen ervoor om elektrisch te gaan rijden. Dat is, helemaal nu de brandstof haast niet meer te betalen is, wel een erg goede oplossing. Maar wat nu als je accu bijna leeg is? Dan moet je naar een laadstation om daar je auto te kunnen opladen. Dat is misschien handig wanneer je onderweg bent, maar wanneer je thuis bent is dat natuurlijk een minder goed idee. Een oplossing is dan een laadpaal auto op de parkeerplaats voor je deur. Deze laadpaal auto zorgt er, tegen betaling, voor dat jij je auto weer klaar voor gebruik hebt voor de volgende dag of zelfs al voor het volgende dagdeel. 

Een laadpaal auto is niet voor iedereen

Je kunt er voor kiezen om een laadpaal auto in de straat te laten plaatsen, vaak gaat dat in overleg met de gemeente, waar iedereen zijn of haar auto aan kan opladen. Maar je kunt ook kiezen voor een laadpaal auto op je eigen oprit. Dit is dan jouw laadpaal auto voor jouw auto. Je verbruikt dan ook je eigen stroom. Dit ga je natuurlijk wel merken in je energierekening, maar ook hier is weer een oplossing voor: een slimme laadpaal zonnepanelen. Door de laadpaal auto aan te sluiten op de zonnepanelen op je dak, kun je (vrijwel) gratis je eigen auto laden.

Zonnepanelen zijn sowieso een goed idee!

Met de huidige prijzen voor gas en stroom zijn zonnepanelen altijd een goed idee. Je begint met het terugverdienen van je investering zodra de zonnepanelen op de juiste manier zijn aangesloten en het zonnetje schijnt. Dit zorgt ervoor dat je energierekening flink zal kelderen en dat je (dus) geld overhoudt om leuke dingen te gaan doen. Of om te gaan sparen voor een elektrische auto. Met zonnepanelen ben je echter niet alleen goed bezig voor je portemonnee, ook het milieu wordt er een stuk beter van.

Hoe kom ik aan zonnepanelen?

Je kunt online een offerte aanvragen en dan wordt, ook weer online, gekeken of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen. Is dat het geval? Dan wordt aan de hand van jouw huidige verbruik een berekening gemaakt van hoeveel panelen je nodig hebt. Ben jij akkoord met de offerte? Dan zullen de zonnepanelen al op zeer korte termijn bij jou op het dak worden geplaatst. Je merkt dan al snel dat je een vele lager termijnbedrag kunt gaan bedingen bij de energiemaatschappij. Sterker nog, de kans is heel groot dat je een flink bedrag terug krijgt na het eerste jaar!

Gerelateerd

Populair