Maak de kamers groenen

0
840

Het wordt nog steeds onderschat hoe belangrijk planten zijn voor onze wereld. Niet alleen kunnen deze groene helpers een kamer compleet opfleuren, maar daarnaast zijn ze vaak ook erg functioneel. Een plant zal er namelijk direct voor zorgen dat wij beter kunnen ademen doordat er vers zuurstof in de kamer komt. Via het proces van fotosynthese zorgt de plant ervoor dat het koolstofdioxide dat wij uitademen weer omgezet wordt tot vers zuurstof. Het enige dat de plant hiervoor nodig heeft is water, zonlicht en een beetje liefde. Zorg dus goed voor de planten, waar je ze ook neerzet. Het zou namelijk zonde zijn als de planten slecht worden omdat ze te weinig aandacht krijgen. Planten kan je niet alleen maar thuis neerzetten, ook op de werkvloer passen planten uitermate goed en het maakt het kantoor vaak al een stuk gezelliger. 

 

Voor thuis

Planten zijn er uiteraard in verschillende soorten en maten. Vooral voor thuis is er een ontzettend breed aanbod aan planten. Door het brede assortiment zal er altijd een geschikte plant zijn voor jouw huis. Zo kan je een klein plantje kwijt op het bureau of misschien wil je een wat grotere plant in een hoek van de kamer. Afhankelijk van de hoeveelheid licht die er op de plekken komt kan er altijd een geschikte plant gevonden worden. de grote kamerplant schaduw is bijvoorbeeld de perfecte plant voor een hoek in de huiskamer waar niet al te veel zonlicht komt. Ook zijn er planten voor de vensterbank, deze hebben vaak juist meer zonlicht nodig om op het beste te blijven. Zo zijn er dus ontzettend veel planten, waardoor je de plantencollectie thuis ook kan blijven uitbouwen totdat de hele woonkamer vol staat met groene helpers. 

 

Of op het werk

Daarnaast kunnen er planten op de werkvloer neergezet worden. Nu iedereen eindelijk weer op het kantoor aan het werk kan is het voor velen belangrijk dat er ook een beetje gezelligheid op kantoor te vinden is. Een plant kan hier al een grote rol in spelen. Kantoorplanten zijn net als de planten voor thuis in veel verschillende varianten te verkrijgen. Het kan bijvoorbeeld erg leuk zijn om een grotere plant bij de ingang van het kantoor neer te zetten, maar ook de kantine van het pand is een ideale plek om wat grotere planten te plaatsen. Uiteraard kunnen kleinere plantjes op de bureaus neergezet worden, zodat de medewerkers allemaal scherp blijven dankzij de verse zuurstof dat de planten ons cadeau doen.