Wat biedt Magento b2b?

Een markt die steeds aantrekkelijker lijkt te worden is de b2b e-commerce markt voor zakelijke kopers. Deze stijgt nog steeds waardoor er een hoop kansen ontstaan rondom het b2b e-commerce gebied. Doordat de percentages stijgen is het ook belangrijk om te investeren in de toekomst en in te spelen op wat het verleden vertelt. Wanneer de webshop goed werkt en gebruikersvriendelijk is, is het des te aantrekkelijker voor klanten om producten te kopen en terug te komen. Magento b2b heeft verschillende mogelijkheden om deze doelen te bereiken.

De webshop

Een voorbeeld hiervan is het investeren in de webshop. Magento b2b biedt verschillende mogelijkheden om het gebruiksgemak te optimaliseren. Voor een ondernemer is het van belang dat een klant zo makkelijk en zo zelfstandig mogelijk bepaalde producten kan bestellen. Hoe meer controle de klant heeft tijdens het plaatsen van de bestelling, hoe aantrekkelijker het voor de klant is om terug te komen naar de webshop. Dit gaat vaak over mogelijkheden wat betreft de verzendingupdate, het bijvoegen van meerdere producten. Hoe kleiner de stappen zijn, dit uit zich in minder klikken op de knop, hoe beter de gebruikerservaring is.

Persoonlijke kortingen

Ook is het met Magento B2b mogelijk om in te spelen op de specifieke wensen en vraag van de klanten. Dit maakt het platform multifunctioneel. Enerzijds biedt het de mogelijkheid om zo efficiënt mogelijk te werk te gaan, anderzijds is er nog steeds aandacht voor de klant. Met dit platform krijgen klanten persoonlijke kortingen en acties op basis van hun eerdere bestellingen, mar dit heeft geen invloed op de kwaliteit van het gebruikersgemak.  

Andere mogelijkheden

Steeds meer is er een verschuiving te zien richting het gebruik van de mobiele telefoon. Ook dit is belangrijk om op in te spelen bij het gebruiken van Magento b2b. De webshops die op een telefoon net zo bruikbaar zijn als op een laptop, winnen in gebruikersvriendelijkheid. Progressive web app is een extra functie die ingezet kan worden om de webshop offline te beheren en om hogere resultaten te halen in Google. Dit zijn op lange termijn functies die het verschil zullen maken. Het kan wel alleen gebruikt worden wanneer er sprake is van de Open Source (Community) of Commerce (Cloud) versie van een Magento 2 versie. Oudere versies van Magento ondersteunen PWA niet. Bij een oudere versie van Magento  is het op alle vlakken voordeliger om het te upgraden vanwege het verlies van belangrijke toepassingen. Wanneer steeds meer mensen upgraden, zal de kwaliteit van de oudere versies er relatief fors op achteruit gaan.

Gerelateerd

Populair