Mijn verleden

Mijn jeugd speelde zich af in Istanbul. Ik ben hier opgegroeid met mijn ouders, mijn jongere zusje en broertje. We hadden het hier goed. Zaten alle drie op school. Mijn ouders hadden allebei een baan. Ik moest vaak voor mijn broertje en zusje zorgen. Omdat mijn ouders veel moesten werken. Zij zorgden ervoor dat wij eten hadden en naar school konden. De rest van onze familie woont hier ook. We wonen allemaal bij elkaar in de buurt. Als ik mij verveelde kon ik zo op bezoek bij mijn oma of neef. Alles zat op loopafstand. Wij hadden hier een goed leven. Maar toen ik 6 jaar was zijn wij als gezin naar Nederland verhuisd. Mijn vader had hier nieuw werk gevonden wat een stuk beter zou gaan verdienen. Ook zou mijn moeder dan minder hoeven te werken en kon ze er meer voor ons zijn. We gingen hier een nieuw leven beginnen en konden met het geld dat mijn vader verdiende ook onze familie in Istanbul helpen.

Het leven in Nederland

Aan het begin was het lastig om te wennen aan het leven in Nederland. De cultuur, gewoontes en gebruiken waren hier anders dan in Turkije. Ook het eten was wennen, veel mensen eten brood als ontbijt en lunch. Wij aten altijd warm. Mijn broertje en zusje zijn een heel stuk jonger dan ik. Zij gingen naar kleuters hier in Nederland. Zij leerden hier al snel de Nederlandse taal. Doordat ze met veel Nederlandse kinderen omgingen, raakten ze snel gewend aan Nederland. Ze kregen nieuwe vriendjes en vriendinnetjes. Ik begon in groep 3. Hier moest ik snel goed Nederlands leren. Ik had in Turkije wel al leren rekenen, dus dat hoefde ik niet meer te leren. Gelukkig kreeg ik het Nederlands snel onder de knie.

Studeren

De basisschool doorliep ik goed en ik ging naar het voortgezet onderwijs. Mijn motivatie was groot, ik wilde slagen om later een goede baan te krijgen. Zodat ik genoeg geld verdiende om voor me zelf te zorgen en mijn ouders. Na de middelbare school ging ik studeren in Amsterdam. Hier ben ik gaan wonen in een appartement samen met drie anderen. We hadden allemaal een aandeel in het gehele gebouw en het recht om het appartement te gebruiken. En waren daarom ingeschreven bij de VvE Amsterdam. Daarna zijn we opzoek gegaan naar een goede VvE beheerder Amsterdam voor ons, toen zijn we uitgekomen bij Parel Beheer. Ik zie mijn ouders nog elk weekend en in de zomer bezoeken we vaak onze familie. Ik heb het nu heel erg naar mijn zin in Amsterdam en ben blij met mijn nieuwe appartement daar.

 

Gerelateerd

Populair