MKB afval: de oplossing voor elk probleem!

Een oom van me heeft een snackbar. Ik ben er vroeger weleens geweest. Het is een hele gezellige snackbar, mijn oom doet heel hard z’n best om het een ouderwets, typisch Nederlands huiskamergevoel te geven. Rood-wit-geblokte gordijntjes, bloemetjes op elke tafel, de hele poespas. Laatst kwam ik hem weer even helpen, en toen vroeg hij me of ik de containers wilde huren. Ik was even helemaal in de war, want in mijn ervaring hadden al die containers achter de snackbar er al mijn hele leven gestaan. Wat blijkt, mijn oom huurt zijn containers bij een speciaal bedrijf, MKB afval. Ik vond dit zo interessant dat ik er dieper ingedoken ben. Kijk je mee?

‘Vroeger’ en nu

MKB afval bestaat dus al sinds 2013 en de naam komt van de klanten waar ze het afval voor inzamelen; middelgrote en kleine bedrijven. Wat zij belangrijk vinden is dat bedrijven meteen duidelijkheid hebben over waar ze het afval kwijt kunnen en hoeveel ze dan moeten betalen. MKB afval doet niet aan offertes, er is meteen duidelijkheid over wat iets kost. Je hebt ook allerlei hele handige en overzichtelijke categorieën.

MKB afval is ook nog eens een milieuvriendelijk bedrijf; ze beginnen al met afval scheiden als een bedrijf bij hen een container huurt (dus voordat er überhaupt afval in terecht komt). De containers zijn namelijk onderverdeeld in verschillende categorieën. Je hebt een container voor restafval (etensresten, bepaalde verpakkingen, etc.), een voor glaswerk (alles van wijnflessen tot potjes van HAK), een voor PMD afval (afval zonder een duidelijke classificatie, zoals sommige melkpakken en plastic verpakkingen). Er is een speciale container voor papier en karton afval (alles van verhuisdozen tot printerpapier en slecht gevouwen origami) en ook nog een voor organisch afval (als je tuin een grondige schoonmaak heeft gehad). Hiernaast is er ook nog de optie ‘archief vernietigen’. Stel je voor dat je op kantoor eens een grote schoonmaak wilt doen, en alle verouderde documenten wilt weggooien. Deze documenten zijn dan wel verouderd, maar nog steeds vertrouwelijk. De optie ‘archief vernietigen’ van MKB afval stelt je in staat om zeker te weten dat je documenten ook permanent vernietigd worden. Fijn, toch?

Ook zijn er allerlei verschillende formaten containers. Hier een handig overzicht:

240 literbak 4 vuilniszakken
360 literbak 6 vuilniszakken
660 literbak 11 vuilniszakken
1100 literbak 19 vuilniszakken
1700 literbak 29 vuilniszakken

 

Zo weet je precies wat je kan verwachten als je een container gaat huren bij MKB afval.

Veel succes!

Gerelateerd

Populair