Onderhoudsklussen aan je huis

0
419

Je huis heeft eens in de zoveel tijd wat onderhoud nodig. Een likje verf hier, een borsteltje daar; het komt allemaal ten goede aan het uiterlijk van je huis en misschien zelfs aan de waarde. Hoe dan ook, soms wordt het allemaal even te veel. Je verliest uit het oog wat er moet gebeuren door de sleur van het dagelijkse leven. Je kinderen halen, de was doen, boodschappen, werk; en dan ook nog eens het huis onderhouden. In deze blog gaan we je daarmee helpen, we zetten op een rijtje hoe je dit het beste kunt aanpakken. Hierdoor weet je zeker at je niet voor verrassingen komt te staan.

Gevelonderhoud

Gevelonderhoud is heel belangrijk voor je huis. Het is het visitekaartje van je stulpje, het eerste wat mensen zien als ze naar je huis kijken. Kort gezegd is gevelreiniging het proces waarbij ervoor wordt gezorgd dat de buitenkant van een gebouw vrij is van vuil, viezigheid, vlekken en verontreinigende stoffen. De gevel verwijst meestal naar het voorste deel van het gebouw waar de ingang zich bevindt. Enkele van de meest populaire materialen die voor gevels worden gebruikt zijn glas, steen en hout, hoewel sommige gebouwen ook gevels hebben van metalen.

Er zijn een aantal redenen waarom een gevel vuil kan lijken. Het weer kan bijvoorbeeld zijn tol eisen, net als verontreinigende stoffen in de lucht. Deze combinatie kan ervoor zorgen dat de kleur van de gevel vervaagt, wat het algemene uiterlijk van het gebouw beïnvloedt. Hoe een gevel wordt gereinigd, hangt af van het materiaal waarvan het is gemaakt. De gebruikte apparatuur en oplossingen zullen specifiek zijn voor het type materiaal, zodat er geen schade optreedt tijdens het reinigingsproces. De locatie en functie van het gebouw kunnen ook bepalen hoe de gevel precies wordt gereinigd. Vergeet naast het schoonmaken niet het impregneren gevel 

Dakgoot schoonmaken

Regengoten beschermen de tuinen en gevels van je huis tegen hevige regenbuien en voorkomen schade aan de fundering van je huis. Maar wanneer dakgoten vol zitten met bladeren, takken en ander afval kan dit verstoppingen veroorzaken waardoor het water onder het dak en uiteindelijk in de fundering kruipt. Verstopte dakgoten kunnen in de winter ook leiden tot ijsdammen. Daarom is het belangrijk om je dakgoten schoon te houden, vooral in de herfst. Je moet je dakgoten minimaal één keer per jaar schoonmaken. Je moet het vaker doen als je overhangende bomen hebt en na een grote storm.