Vakantie vieren en uitrusten op een vakantiepark limburg

De zomer staat voor de deur! En dat betekent dat het weer vakantie tijd is. Na een jaar hard werken is het altijd heerlijk om weer even te ontspannen en uit te rusten tijdens een weekje weg. Vanwege de globale pandemie en de corona situatie in onze buurlanden kiezen veel mensen ervoor om nog niet naar het buitenland op vakantie te gaan. In plaats daarvan gaan ze voor een vakantie naar Nederland. En waarom ook niet, Nederland heeft prachtige steden, badplaatsen, natuurgebieden en nog veel meer te bieden. Niet voor niets wemelt het in Nederland van de vakantieparken. Een van de mooiste provincies om op vakantie te gaan is misschien wel limburg. Omdat limburg als een slurf zich tussen Duitsland en België bevindt, vergeten veel mensen vaak dat dit ook nog Nederland is. Het landschap is ook al heel anders dan de standaard platte polders die zo kenmerkend zijn voor ons kikkerlandje. Een vakantie naar limburg laat je dus echt in het buitenland wanen, terwijl je dat niet bent. Deze blog gaat over een wat je kunt doen tijdens een vakantie in limburg en wat een leuk vakantiepark limburg is om te verblijven! Veel leesplezier!

Wat is er allemaal te doen in limburg?

Limburg heeft ontzettend veel te bieden. Er zijn zowel grotere steden als veel pittoreske dorpjes, waar het lijkt alsof je in België of Frankrijk rondloopt. Er zijn ook heel veel heuvels, wat je in de rest van Nederland niet echt hebt. Wandelen in de bossen of over de heuvels is dus een uitstekende vakantie tip. Je ervaart super veel mooie natuur tijdens deze tochten. Ook zijn er heel veel grotten in de provincie. En veel van deze zijn toegankelijk voor toeristen. Zo maak je nog eens een unieke belevenis mee. De mooiste grotten liggen in de omgeving van Valkenburg. Voor de mensen die van steden houden is Maastricht een uitstekende bestemming. Deze bruisende stad heeft alles wat je van een stad wenst. Historische straatjes, uitstekende eetgelegenheden, mooie pleinen, kunst, cultuur, geschiedenis en nog veel meer! Tot slot zijn er door de hele provincie veel kloosters en kastelen te vinden. Zo zijn de kasteeltuinen van Arcen een echte must-see!

Wat is een leuk vakantiepark limburg om op vakantie te gaan?

Een vakantiepark limburg uitkiezen is lastig want er zijn er veel, en het ligt een beetje aan het soort vakantie wat je wil waar je heen moet gaan. Wil je dichtbij de grotten zijn, bezoek dan een vakantiepark Valkenburg. Voor een actieve fiets- en wandelvakantie is een zuidelijk vakantiepark limburg de beste keuze. Of het veengebied van park De Groote Peel is dan een aantrekkelijke bestemming. Waar je ook een vakantiepark limburg uitkiest, er is gegarandeerd genoeg te doen tijdens je vakantie!

Gerelateerd

Populair