Wat dacht je van een vuurtafel?

Met het warmere weer in aantocht, wordt het steeds aanlokkelijker om langer buiten te zitten. Dan is het natuurlijk wel fijn om een leuke tuin te hebben. Een comfortabele lounge set, bloeiende bloemetjes die lekker ruiken en een vuurtafel. Weet je niet precies wat een vuurtafel is? Dan is deze blog de plek voor jou!

Een vuurtafel

Een vuurtafel is eigenlijk wat de naam al doet verdenken: een tafel met vuur in het midden. Dit vuur wordt gecreëerd door een gashaard. De brander is een 100% veilige CE KIWA gecertificeerde brander, wat betekent dat de vuurtafel volledig veilig is om te gebruiken. Je hoeft niet bang te zijn dat iets bijvoorbeeld in de fik vliegt. Om de brander heen zit bruikbare tafel. Deze tafel is voor de meeste soorten groot genoeg om dingen zoals borden en bestek er veilig op te laten, ook wanneer het vuur aanstaat.

Materialen

Een vuurtafel kan van veel verschillende materialen gemaakt worden en in vele maten. Zo is er altijd wel een tafel te vinden die bij jou in te tuin past! Denk bijvoorbeeld aan composiet. Dit is een materiaal dat lijkt op beton, maar een stuk lichter van gewicht is. Het kan goed tegen hitte en is erg makkelijk om schoon te maken. Houd je liever van hout? Dan is een vuurtafel gemaakt van teakhout de weg om te nemen. Of misschien past cortenstaal toch iets beter in de tuin. Er is variatie genoeg! Kan je niet kiezen of komen de opties niet overeen met jouw wensen? Dan is het ook nog eens mogelijk om een vuurtafel zelf te maken. Het enige wat dan nodig is, is een tafel, een vuurbrander en een handig handje.

Voordelen

Voordelen zoals de look en de warmte zijn al aangestipt, maar daar stopt het niet! Want waarom kies je een vuurtafel tegenover, bijvoorbeeld, een vuurkorf of vuurschaal? Het antwoord hierop is dat een vuurtafel middenin de kring gezet kan worden. Een vuurkorf of -schaal wordt meestal een beetje aan de kant gezet, waardoor maar één kant van een gezelschap ervan kan genieten. Een vuurtafel kan in het midden staan, waardoor iedereen de warmte mee kan nemen. Natuurlijk is het ook handig dat een vuurtafel een dubbeltaak heeft: het creëert warmte, maar functioneert nog steeds als een tafel. Er staan dus geen overbodige dingen in de tuin.

Vuurtafels zijn erg makkelijk te bedienen. Het klinkt misschien soms wat ingewikkeld met allerlei verschillende knoppen, maar het is erg eenvoudig om de haard aan en uit te doen. Gelukkig zijn de tafels ook nog eens onderhoudsvriendelijk. De tafel wordt volledig gebeitst en neemt dus vrijwel geen vocht op. Aanbevolen is om het ongeveer drie keer per jaar te beitsen en op te schuren en dan kan je er jarenlang van genieten.

Dus, wat dacht je van een vuurtafel in de tuin?

Gerelateerd

Populair