Alles wat je moet weten voordat je gaat investeren in bitcoins

Bitcoins zijn in de afgelopen jaren enorm in populariteit gegroeid. Vrijwel iedereen heeft in de afgelopen jaren weleens wat gehoord over de populaire crypto currency. Veel mensen hebben door de aanhoudende populariteit weleens overwogen om bitcoin te kopen, maar vaak zijn er twijfels en onzekerheden die een investering in de weg staan. Want hoe gaat het kopen van bitcoin eigenlijk in zijn werk? Om je een beetje op weg te helpen, lees je in dit artikel alles over de bitcoin.

Wat is bitcoin?

Bitcoin is een zogenoemd cryptovaluta, en word ook wel een crypto currency genoemd. Crypto valuta zijn munteenheden die uitsluiten op het internet kunnen worden gebruikt. Dit betekent dat er geen officiële bitcoin munt is. Je kunt de bitcoin in een online portefeuille bewaren, en uitgeven op eenzelfde manier als je betaalmogelijkheden zoals IDeal en online bankieren zou gebruiken. Bitcoin in bedacht in 2008 door Satoshi Nakamoto, en is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot de meest populaire versie van de crypto currency. Daarnaast staan bitcoin ook bekend als één van de meest veilige crypto currencies op de markt van vandaag.

Het kopen van bitcoin

Wanneer jouw twijfels zijn vervaagd, kun je snel en gemakkelijk bitcoin kopen. Online zijn er namelijk veel websites die deze vorm van crypto currency aanbieden. Het is wel belangrijk dat je eerst je eigen onderzoek doet, en kiest voor een website die de bitcoin veilig en betrouwbaar aanbiedt. Denk bijvoorbeeld aan de populaire website Satos. Deze website zorgt voor een beveiligde omgeving waarin jij zonder problemen de bitcoins kunt kopen. Je bitcoin word vervolgens opgeslagen in een online wallet. Je hebt jouw bitcoins in eigen beheer, en hebt daardoor ten aller tijde toegang tot je eigen geld. Dit maakt het kopen van bitcoin niet alleen een goede investering, maar ook een goed alternatief voor wanneer je onafhankelijk van een bank jouw betalingen wilt verrichten.

Het investeren in bitcoin

Zoals iedere investering, brengt ook het investeren in bitcoin risico’s met zich mee. De koers van bitcoins kan op ieder moment stijgen of dalen. Dit betekent dat je in weinig tijd veel geld kunt verdienen, maar ook kunt verliezen. Het is daarom belangrijk om nooit te investeren met geld dat je dringend nodig bent. Investeer alleen met geld dat je kunt missen! Nadat je jouw bitcoins hebt gekocht, kun je ze veilig online in je eigen wallet bewaren. Dit betekent dat je ten aller tijde toegang behoudt tot jouw investering, en er altijd voor kunt kiezen om weer te verkopen. Een investering in bitcoins word immers niet voor niets één van de meest persoonlijke investeringsmogelijkheden genoemd.

Gerelateerd

Populair