Buiten werken in de winter

In de zomer is het natuurlijk hartstikke fijn om buiten in de zon te werken, we spenderen graag onze dagen in de tuin of op het land bij een boerderij. Maar de zomer is voorbij. Momenteel is het herfst maar voor we het weten zal het winter worden, met koude regen of zelfs sneeuw, vorst en donkere dagen. Dan is buiten werken een stuk minder fijn vooruitzicht. Desondanks betekent dat niet dat er niet meer buiten gewerkt wordt. In dit artikel bespreken we een aantal situaties in de winter waarin we alsnog buiten werk moeten verrichten. Daarnaast geven we tips om dit zo aantrekkelijk mogelijk te maken.

Kerstbomen verkopen

Jawel, de feestdagen komen eraan. Dit betekent dat na Sinterklaas de meeste Nederlanders weer een kerstboom gaan kopen. Maar deze kerstbomen komen natuurlijk niet uit de lucht vallen. De bomen zijn momenteel aan het groeien en zullen snel gekapt, vervoerd en op verschillende locaties verkocht worden. Op al deze locaties wordt er buiten gewerkt. Toevallig heb ik tijdens mijn studententijd ook als bijbaan rond kerst, kerstbomen verkocht. Het was best zwaar werk. Ik moest om half 5 opstaan zodat ik rond 6 uur bij de verkoopplaats kon zijn. De eerste twee uur voordat de verkoop startte moesten de kerstbomen namelijk worden ingepakt.

Nu was het ontzettend koud en nat, maar het fysieke aspect van het werk was erg fijn. Er was ook een werkplaatskachel waardoor we onszelf lekker warm konden maken bij het vuur. Tegelijkertijd was er ook warme chocomel en werden er uiteindelijk burgers gemaakt. Dit was natuurlijk ook voor de klanten die kerstbomen kochten maar de werknemers konden er ook van genieten. Je kunt zo’n kachel kopen bij een landbouwwinkel.

De tuin onderhouden

De meeste mensen die een mooie grote tuin hebben kijken er in de winter liever niet naar om. De bladeren vallen, niks bloeit en het is koud en nat. Vaak denken mensen daarom liever niet aan de tuin in de winter, ze beginnen wel weer met de tuin in de lente. Toch zullen sommige dingen ook in de winter gedaan moeten worden. Mijn vader moest bijvoorbeeld houthakken voor de open haard in de winter. Als je warm gekleed bent en het is een dag met sneeuw zonder al te veel harde wind kan dit nog best fijn zijn. Daarnaast kun je opnieuw ook een kachel gebruiken voor vuur en warmte. Ikzelf ga soms nog weleens buiten een biertje drinken bij de vuurkachel in de winter met vrienden. Dit is hartstikke leuk.

Gerelateerd

Populair

Leuke geschenken voor in een kerstpakket

Als de feestdagen weer in zicht komen beginnen steeds meer mensen zich druk te maken over kerst. Het is natuurlijk niet zo dat mensen...

Tips voor een succesvolle verkoop van je woning

Het verkopen van je woning is een zeer grote stap in je leven. Voordat je de keuze maakt om je huis in de verkoop...

Fietsen 2.0

Probeer jij vaker de auto te laten staan om te besparen op benzinekosten? Door een elektrische fiets te kopen, worden jouw fietsritten een stuk...