Online rommelmarkt

Tegenwoordig schieten ze als paddenstoelen uit de grond: apps waarmee je gemakkelijk en snel je eigen kleding en spullen kan verkopen. Dat is allemaal wel leuk en aardig, maar hoe verkoop je nou goed jouw eigen spullen online? Als je daar benieuwd naar bent moet je vooral dit blog verder gaan lezen voor een paar handige tips!

Artikelen uploaden

Het verkopen van jouw oude spullen is makkelijk en snel te realiseren, mits je er een goede strategie achter hebt zitten. Het klakkeloos uploaden van een slechte foto gaat je namelijk niet 1, 2, 3 een verkoop opleveren. Hoe doe je dit dan wel? Nou, door deze tips te volgen!

Per app werkt dit verschillend, dus check dit even goed voordat je verder gaat volgens deze tips. Het begint natuurlijk wel met het maken van een paar mooie foto’s. als het om een kledingstuk gaat, kan je misschien een foto plaatsen van jezelf terwijl je het aan hebt. Zo weet de koper precies hoe het model valt en wat hij of zij kan verwachten. Hetzelfde geldt met gebruiksproducten. Maak een of meerdere foto’s van jezelf of iemand anders die het product gebruik en plaats deze dan bij het product.

Een foto maken is niet het enige wat je moet doen voordat je een product upload. Maak een duidelijke omschrijving van jouw product en plaats dit hierbij om het verwachtingspatroon van de koper gelijk te stemmen aan het product. Vervolgens kan je de prijs instellen en verzendopties selecteren. Vanaf nu is het wachten tot iemand jouw product koopt!

Artikelen versturen

Yes! Je hebt iets verkocht, gefeliciteerd. Nu kan je jezelf bezig gaan houden met de verzending ervan. Let hierbij goed op het verpakkingsmateriaal wat je gebruikt. Als het om een breekbaar product gaat wil je niet dat het onderweg naar de koper stuk kan gaan. Zorg er daarom voor dat het stevig is verpakt.

Iets wat je veel ziet bij dit soort apps is dat mensen er een leuk briefje bij sturen of een andere persoonlijke touch geven aan de verzending. Maak hier iets unieks van zodat jij positieve reviews ontvangt!

Pro tip: zorg ervoor dat je het pakket zo snel als mogelijk opstuurt. De koper heeft namelijk de mogelijkheid om de aankoop te annuleren. Dit zal niet vaak voorkomen, maar toch is het fijn dat je zeker weet dat jouw product verkocht is en dat ook blijft. Behalve deze mogelijkheid van annuleren, hebben de verschillende platforms ook regelingen dat je het product binnen een aantal dagen moet hebben opgestuurd.

Hopelijk heb je iets aan deze tips en zal het verkopen en versturen van jouw producten nu van een leien dakje gaan!

Gerelateerd

Populair

Een laadpaal auto is een goede uitvinding!

Steeds meer mensen kiezen ervoor om elektrisch te gaan rijden. Dat is, helemaal nu de brandstof haast niet meer te betalen is, wel een...

Er zijn ook goedkope kerstpakketten beschikbaar

Een van de problemen waar iedere werkgever vroeg of laat een keer tegenaan loopt is dat het even niet zo lekker gaat met de...

Een private lease heeft verschillende auto opties

Het leasen van een auto is een optie waar meer en meer mensen voor kiezen. Dat komt vooral door de vele kosten die tegenwoordig...