Ons nieuwe huis verbouwen

Afgelopen zomer zijn mijn vriendin en ik gaan samenwonen. We keken hier allebei al heel erg lang naar uit. Sinds we elkaar kennen, wonen we allebei in een druk studentenhuis. We hebben elkaar namelijk ontmoet op de universiteit. Ik ben een jaar jonger dan Lisa, zij was mijn mentor bij de introweek van mijn nieuwe studie. Ik ben namelijk lucht en ruimtevaart in Delft gaan studeren. Ik vond het erg spannend om de eerste dag helemaal alleen naar Delft toe te gaan met de trein. Toen ik aankwam bij de faculteit, werden ik en negen andere toekomstige studenten welkom geheten door onze twee mentoren. Dit waren Lisa en Mees, allebei net klaar met hun eerste jaar van de studie.

Een pvc vloer

Nu, ongeveer zeven jaar later, is Lisa nog steeds mijn vriendin. Zij is nu twee jaar klaar met studeren en heeft al een baan. Bij mij ging dat niet zo vlot na mijn studie, dus ik ben nog zoekend naar een baan. Toch hebben we besloten samen te gaan wonen in een rijtjeshuis. Afgelopen zomer hebben we via mijn oom een leuk huis gevonden. Dit huis was van de buitenkant prima, maar aan de binnenkant moest er nog veel gedaan worden. Aangezien Lisa en ik allebei een technische studie achter de rug hadden, wisten we wel hoe we dit wilden aanpakken. We zouden beginnen met een nieuwe vloer door het hele huis leggen. In het voorjaar waren we al naar een grote winkel gegaan en was ons oog gevallen op een pvc vloer. Een werknemer van die winkel vertelde ons namelijk dat deze vloer geluiddempend werkt en ook geschikt is voor vloerverwarming. Vooral dat laatste leek ons wel wat voor in de woonkamer. Lekker op onze sokken door het nieuwe huis lopen leek ons heerlijk.

Wat willen we in de slaapkamer?

Eenmaal na aankoop van ons huis begon de verbouwing. We begonnen met de woonkamer en de keuken. De hele beneden verdieping kreeg een pvc vloer, en wauw wat stond dat goed zeg! We waren zeer tevreden. De week daarop zouden we aan de eerste verdieping gaan beginnen, onze slaapkamer, badkamer en een studeerkamer. Opnieuw gingen we naar de bouwmarkt, Lisa had namelijk besloten dat ze in onze slaapkamer graag laminaat zou willen hebben. Dit keer kozen we voor een iets donkerdere kleur, dit zou een heel knus gevoel geven in de slaapkamer dachten we. En nog geen week later lagen we heerlijk in onze slaapkamer met mooie vloer. De beslissing om samen met Lisa in een huis te gaan samenwonen is een van de beste beslissingen in mijn leven geweest!

Gerelateerd

Populair

Last van muizen? Dit moet je doen

Het is erg vervelend als je last hebt van muizen. Het kan je een erg vies gevoel geven en dat is ook erg logisch...

Waar moet je op letten als je een printer gaat kopen?

Ondanks dat de printer nog niet zo lang op de markt is ten opzichte van veel andere producten, zijn de printers door de jaren...

Wat zijn de mooiste visregio’s voor een visvakantie?

Voor veel mensen is een vakantie niet compleet zonder een dagje aan het water. Of je nu kiest voor een rustige wandeling langs de...