Personeelsplanning kan een drama zijn!

Want wat als je te maken hebt met wisselende diensten, thuiswerkers, flexwerkers en medewerkers die regelmatig van lokatie moeten wisselen? In een mum van tijd ben je het complete overzicht kwijt, terwijl het werk nog steeds gedaan dient te worden. Je weet op een gegeven moment niet meer van diensten die geruild zijn, van overuren of onregelmatigheidstoeslagen. Een goede personeelsplanning maken valt echt nog lang niet mee! Toch kan het ook gemakkelijker: door een geautomatiseerd systeem te gebruiken voor de personeelsplanning zorg je ervoor dat alle uren maar één keer hoeven te worden ingevuld. Werknemers kunnen zelf ruilen, vrij nemen of andere dagen werken dan gepland. Zeker in deze tijd van corona is dat een ideale oplossing!

Personeelsplanning is geen dagtaak meer

Gelukkig, want je hebt waarschijnlijk wel wat anders aan je hoofd. Vroeger werd de planning geprint en per post naar alle medewerkers verstuurd. Het kwam dan voor dat je na het maken van de planning de complete personeelsplanning opnieuw kon doen. Er waren mensen ziek of vergeten hun vakantie door te geven. Ze hadden een noodgeval in de familie of wilden juist extra werken om de vorige maand te compenseren. De chaos was dan niet te overzien. Nu maak je de planning in een speciale app, waarin iedereen precies kan zien waar hij of zij aan toe is. Diensten ruilen kan via de app en vrije dagen opnemen ook. Dat scheelt veel tijd!

Ook de salarisadministratie wordt nu gemakkelijker

Want je kunt de gewerkte uren direct aan de salarisadministratie hangen. Dus ook de overuren, de onregelmatigheidstoeslag, de vakantieuren en de uren voor ziekenhuis- of tandartsbezoek. Je hoeft dit niet meer handmatig bij te houden en door het uurtarief van iedere werknemer in te vullen kan het bijna niet meer fout gaan. Natuurlijk blijft controle belangrijk, maar dat hoeft dus echt geen uren meer te kosten.

Meer vrijheid voor de werknemers

Werknemers zijn, zeker nu ze allemaal zoveel mogelijk thuis aan het werk zijn, meer vrijheid gewend. Ze maken zelf hun uren, bijvoorbeeld door in te klokken op de website of de app. Hierdoor worden de uren automatisch goed bijgehouden. Ook de wettelijk verplichte pauzes worden hierin berekend. Toch gaat er bij thuiswerken ook veel op vertrouwen. Je kunt niet iedere werknemer continu in de gaten houden en dat moet je ook helemaal niet willen. Door het vertrouwen dat je je medewerkers geeft, zullen ze beter presteren en zelfs meer productief zijn. Werknemers worden nu eenmaal gelukkiger als ze niet continu op de vingers gekeken worden. Of dat nu op kantoor is of thuis.

Gerelateerd

Populair

Rijker worden, hoe doe je dat?

De gemiddelde mens heeft het niet slecht in Nederland, maar wat extra geld is natuurlijk nooit weg. Het kan zijn dat je ervan droomt...

Last van muizen? Dit moet je doen

Het is erg vervelend als je last hebt van muizen. Het kan je een erg vies gevoel geven en dat is ook erg logisch...

Waar moet je op letten als je een printer gaat kopen?

Ondanks dat de printer nog niet zo lang op de markt is ten opzichte van veel andere producten, zijn de printers door de jaren...