Stijlvolle verlichting met LED inbouwspots

Wist je dat je energiezuinige LED-lampen ook toe kunt gebruiken als je inbouwspotjes wilt plaatsen? Toen ik laatst wilde klussen was ik verbaasd over de keuze die ik had in LED spotjes. Vroeger was de keuze in LED-verlichting relatief beperkt, maar tegenwoordig zijn er allerlei soorten LED-lampen verkrijgbaar, waaronder LED inbouwspots. Deze bouw je net als andere inbouwspots in op de plaats waar je ze wilt hebben. Met LED inbouwspots verbruik je minder energie en heb je verlichting in huis die langer mee gaat. Dat is beter voor het milieu en voor je portemonnee en dus een perfecte keuze voor mij. Ik vind het belangrijk dat ik duurzame keuzes maak in en rondom mijn woning.

LED-lampen staan erom bekend dat ze minder warmte produceren en veel minder energie nodig hebben voor de verspreiding van licht. Dat maakt ze de ideale keuze als je op zoek bent naar nieuwe lampen. Bovendien bespaar je met inbouwspots al snel ruimte. Waar eerst mijn wandlamp hing of stalamp stond, beschik ik nu over spots in de wand of aan het plafond. Inbouwspots nemen echt geen enkele ruimte in. Als je binnenkort inbouwspots wilt plaatsen of vervangen is het zeker aan te raden eens te kijken naar de variant met LED-verlichting. Deze spots zijn helemaal niet duur en tegenwoordig bijna overal te koop!

Soorten LED inbouwspots

Er zijn meerdere soorten inbouwspots verkrijgbaar. Bijvoorbeeld spotjes die in de badkamer in te bouwen zijn, of inbouwspots die je kunt bedienen met een dimmer. Als je ervoor kiest inbouwspots in je badkamer in te bouwen is het aan te raden te controleren of de spotjes tegen spatwater kunnen. Kies daarom altijd inbouwspots voor in de badkamer. Naast verschillende soorten spotjes vind je ook inbouwspots in verschillende kleuren. Het is natuurlijk het mooist als je inbouwspots nauwelijks te zien zijn na montage. Zo verberg je je lampen en creëer je een strakke afwerking. Een zwarte of donkere muur vraagt dan ook om donkere inbouwspots. Ook deze vind je gewoon bij een speciaalzaak op het gebied van LED inbouwspots. Spots met lage inbouwdiepte zijn ideaal als je spotjes wilt plaatsen in een ondiepe ondergrond. Zo kun je op elke plaats in je woning spotjes plaatsen. 

Originele ideeën: spotjes in de tuin

De meeste mensen weten wel dat inbouwspots prima te plaatsen zijn in een woonkamer of badkamer, maar ook buiten zijn inbouwspots een prima lichtbron. Beschik je thuis over een veranda? Denk dan eens aan het plaatsen van inbouwspots. Zo verlicht je je veranda of terras op sfeervolle wijze en kun je tot ver in de herfst heerlijk buiten zitten. Ik ga volgend jaar mooie spotjes plaatsen in mijn tuin, zodat ik mooi sfeerverlichting achter mijn huis heb.

Gerelateerd

Populair