Tuinkamer met schuifpui: licht en ruimtelijk

Huren is leuk maar je bouwt geen eigen bezit op. Toen ons gezin compleet was besloten we eindelijk maar eens te gaan kopen. Beter laat dan nooit! We kochten een ruime eengezinswoning aan de rand van een buitenwijk. Onze tuin is groot en diep en loopt over in een bos. Het uitzicht is wijds en groen. Na een paar jaar werden de kinderen wat groter en we kregen meer spulletjes. Het stond allemaal eigenlijk een beetje te veel op elkaar in de huiskamer. Ik ben graag bezig met de aankleding en inrichting van ons huis. Daarbij let ik ook op het optimaal benutten van ruimte. Ik wenste dat onze huiskamer groter was en we dachten aan verhuizen of verbouwen. Er was ook nog iets anders: in de zomer staat de zon bijna de hele dag op de voorzijde van het huis waardoor het binnen, ondanks het zonnescherm, erg warm maakt.

Verlengstuk van je huis

Verhuizen wilden we liever niet. De locatie was perfect, dicht bij het openbaar vervoer, de school en bij het bos en de kinderen hebben hun vriendjes in de buurt. Het was een uitdaging om te zoeken naar de perfecte oplossing. Dat was niet eenvoudig. Tot we op een zomerdag gingen barbecueën bij een collega thuis. Zij hadden een tuinkamer gemaakt met een schuifpui, als smaakvol verlengstuk van het huis. Op frisse, heldere dagen kun je heerlijk in het licht zitten en als het warmer wordt zet je de schuifpui open. Dit leek ons de perfecte oplossing voor ons ruimteprobleem! Thuisgekomen wilden we ons oriënteren en op internet kwamen we op de site van Tuinmaximaal.be. Daar deden we inspiratie op voor onze tuinkamer. De schuifpuien bestaan uit meerdere glaspanelen die afzonderlijk van elkaar te bewegen zijn. Met hulp van de meetinstructies op de site konden we snel bestellen. Wij kozen ervoor om het geheel te laten plaatsen. Dat was makkelijk geregeld door deze optie bij de bestelling aan te klikken.

Koel als jij dat wilt

Alles is dik naar tevredenheid verlopen. Later hebben we aan de voorzijde van het huis een veranda zonwering geplaatst. De temperatuur is nu in de zomer voelbaar koeler, ondanks het feit dat het zonweringsdoek niet verduistert. Het scheelt zo’n zeven graden. Het is een elektrische zonwering inclusief afstandsbediening. Je kunt de zonwering per strook bedienen. Het is een echte aanrader, ook makkelijk in onderhoud. Er is gebruik gemaakt van hoogwaardige materialen en je kunt kiezen uit verschillende kleuren. Op de site vind je alle productinformatie en een informatiefilmpje. Dit hebben we wel zelf gemonteerd, dat ging eenvoudig en snel. Hiermee zijn onze huisvestingsproblemen opgelost en kunnen we fijn in ons buurtje blijven wonen!

Gerelateerd

Populair

Leuke geschenken voor in een kerstpakket

Als de feestdagen weer in zicht komen beginnen steeds meer mensen zich druk te maken over kerst. Het is natuurlijk niet zo dat mensen...

Tips voor een succesvolle verkoop van je woning

Het verkopen van je woning is een zeer grote stap in je leven. Voordat je de keuze maakt om je huis in de verkoop...

Fietsen 2.0

Probeer jij vaker de auto te laten staan om te besparen op benzinekosten? Door een elektrische fiets te kopen, worden jouw fietsritten een stuk...