Welkom (terug) in Cosplay land!

Cosplay: het wordt steeds populairder overal ter wereld, ook in Nederland. Cosplay als afkorting staat natuurlijk voor costume + play, en wat het inhoudt is het volgende: je verkleden als een personage uit een film, tv-serie, videogame, anime, cartoon, boek, stripboek of elk ander soort popcultuur medium dat je maar kan bedenken. Je kan je kostuum gedeeltelijk of helemaal zelf maken, dit doen veel cosplayers (en voor sommigen van hen gaat het meer om de constructie van het kostuum dan om naar cosplay conventies gaan (zoals Comic Con)). Maar je kostuum kopen van een andere cosplayer, of bestellen op internet, is ook helemaal oké. Het gaat vooral om lol maken.

Maar laten we in deze blog even focussen op alle fantastische cosplayers die zelf proberen dingen te maken voor hun kostuums. Voel jij je aangesproken? Mooi, want in deze blog kijken we naar alles wat er is voor jou, wat je kan gebruiken om je kostuums nog beter, sneller en goedkoper te maken! (denk aan Worbla-technieken, een SLA printer, een Ultimaker Cura, the works)

Foam & Worbla skills

Als je cosplay googelt, kom je vanzelf een plaatje tegen van een enorm harnas dat er uit ziet alsof het sowieso van metaal is gemaakt en is gesmeed door een professional. Maar de hele dag in een volledig metalen harnas rondlopen op Comic Con is niet te doen, en daarom zijn foam en Worbla je beste vrienden als je een harnas wilt maken (of eigenlijk al het andere wat je niet van stof of nep leer kan maken). Foam en Worbla zijn soepele, stevige materialen die in elke vorm gebogen en/of gevouwen kunnen worden door ze te verhitten. Foam is de goedkopere variant, en het is ook nog eens in verschillende diktes verkrijgbaar.

Dremels en SLA printers

Als je je eigen cosplays gaat maken, zijn bepaalde tools ook wel erg handig. Natuurlijk heb je geen fancy tools nodig, maar laten we allemaal toegeven dat een goede werktafel met de juiste spullen wel heel erg handig is. Denk bijvoorbeeld aan een Dremel (een klein soort slijptol waarmee je gemakkelijk al je foam en Worbla kan schuren en bewerken) of, als je je echt aan cosplay wilt toewijden én er het geld voor hebt, een 3D printer, zoals een SLA printer of de Ultimaker Cura. Wat zo gaaf is aan een SLA printer, is dat je je eigen, exacte ontwerp, helemaal aangepast op jouw lichaam, ook exact kan printen. Zo zorg je dat het je precies past en je er nog beter uit ziet. En het is ook nog eens stevig.

Je eigen cosplays maken is dus super leuk. Lekker dingen uitproberen met foam en Worbla is super goed en super leuk, en tools als een Dremel en 3D printers maken je leven nog makkelijker. Dus, ga lekker cosplayen! En zo niet, neem dan sowieso een keer een kijkje op Comic Con of Elfia, met of zonder cosplay!

Gerelateerd

Populair

Bijzondere wand cirkels: de perfecte slaapkamer schilderijen

Heb je ooit van wand cirkels gehoord? Ze zijn de perfecte slaapkamer schilderijen om je kamer een uniek en modern tintje te geven. Ze...

Geef je slaapkamer een nieuwe look met steen behang!

Heb je er ooit aan gedacht om je slaapkamer een nieuwe uitstraling te geven zonder te investeren in dure decoraties of meubilair? Misschien is...

Geef je horecazaak een vintage tintje met super seat meubels!

Ben je op zoek naar een manier om je horecazaak een unieke uitstraling te geven? Overweeg dan eens om te investeren in Super Seat...